Στάη - Χατζηνικολάου θέλει για το ντιμπέιτ ο ΣΥΡΙΖΑ

Στάη - Χατζηνικολάου θέλει για το ντιμπέιτ ο ΣΥΡΙΖΑ

Εμμένει στην ανάγκη διεξαγωγής δύο ντιμπέιτ ο ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάστε για ποιους λόγους προτείνει τους δημοσιογράφους Έλλη Στάη και Νίκο Χατζηνικολάου

Ανακοίνωση με την οποία επαναλαμβάνει τη θέση του για διεξαγωγή δύο τηλεοπτικών αναμετρήσεων μία μεταξύ όλων των κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής και μία μεταξύ των προέδρων Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, "η ανάγκη διεξαγωγής ντιμπέιτ ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, εκτός της Χρυσής Αυγής, δεν υποκαθίσταται από τη διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ ανάμεσα στους προέδρους της Ν.Δ. και της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. Για αυτό το λόγο, ως ΣΥΡΙΖΑ προτείνουμε τη διεξαγωγή δύο ντιμπέιτ".

Συνεχίζοντας, αναφέρει ότι "οι όροι διεξαγωγής του ντιμπέιτ ανάμεσα στο σύνολο των πολιτικών αρχηγών, πλην της Χρυσής Αυγής, μπορεί να γίνει κατά τα πρότυπα του 2009".

"Ταυτόχρονα, ανταποκρινόμαστε ευχαρίστως και στην πρόταση της ΝΔ για διεξαγωγή ντιμπέιτ ανάμεσα στους προέδρους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ".

Παράλληλα το κόμμα υποστηρίζει ότι ένα ντιμπέιτ με παράλληλους μονολόγους, προκάτ ερωτήσεις ανάμεσα στους δυο πολιτικούς αρχηγούς "θα ήταν μια συζήτηση με μειωμένο πολιτικό ενδιαφέρον και πολιτική σημασία".

"Αντίθετα, ένας ανοιχτός δημοκρατικός διασταυρούμενος διάλογος, κατά τα πρότυπα της πρόσφατης εμπειρίας των γαλλικών προεδρικών εκλογών, με ευθύνη της δημόσιας τηλεόρασης, θα προσέδιδε ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ένα ουσιαστικό περιεχόμενο σε μια τέτοια συζήτηση", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να διευθύνουν το ντιμπέιτ "οι δημοσιογράφοι, Έλλη Στάη από τη δημόσια τηλεόραση που θα φιλοξενεί τη διαδικασία και Νίκος Χατζηνικολάου, ως ένας έμπειρος δημοσιογράφος από τον τηλεοπτικό χώρο που δεν εργάζεται αυτή την περίοδο σε κανέναν τηλεοπτικό σταθμό".

SHARE:

24Media Network