Τατούλης: Δεν συναινούμε στη δημιουργία hotspot στην Πελοπόννησο

Τελετή ορκωμοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, Τρίπολη, 30 Αυγούστου 2014. (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΔΟΠΟΥΛΟΣ)
Τελετή ορκωμοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, Τρίπολη, 30 Αυγούστου 2014. (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΔΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

"Δεν θα έρθει κανένας πρόσφυγας στην Πελοπόννησο αν δεν συναντηθούμε πρώτα με τον κ. Βίτσα. Θα τηρηθεί στο ακέραιο η συμφωνία, διαφορετικά δεν αστειεύομαι", δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης

«Δεν θα έρθει κανένας πρόσφυγας στην Τρίπολη και την Πελοπόννησο, αν δεν συναντηθούμε πρώτα με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσα», τόνισε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Παρασκευής, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και πρόσθεσε σε αυστηρό ύφος, «θα τηρηθεί στο ακέραιο η συμφωνία που έχουμε κάνει. Διαφορετικά, δεν αστειεύομαι, η κυβέρνηση με ξέρει καλά».

Άστραψε και βρόντηξε ο περιφερειάρχης κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να μην τηρήσει την συμφωνία που έκανε με την περιφέρεια Πελοποννήσου και όπως είπε, ενημερώθηκε πριν λίγες ημέρες ότι στην ΒΙΠΕ Τρίπολης θα εγκαταστήσουν πολύ μεγάλο αριθμό προσφύγων. Αντιδράσαμε αμέσως, δήλωσε ο κ. Τατούλης, που επικοινώνησε με τον Δημήτρη Βίτσα και συμφώνησαν να συναντηθούν επιστρέφοντας ο υπουργός από το εξωτερικό.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογράμμισε ότι κατά την συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, συμφώνησαν σε τέσσερις βασικές αρχές που είναι:

Πρώτον ο αριθμός των προσφύγων στην Πελοπόννησο δεν θα υπερβαίνει τους 2.000 και θα υπάρχει αναλογικότητα στην εγκατάσταση ανά περιφερειακή ενότητα.

Δεύτερον, θα εγκατασταθούν μέσα σε κτήρια.

Τρίτον, ότι θα αυξηθεί η αστυνόμευση πέριξ των κτηρίων εγκατάστασης.

Τέταρτον, θα ενισχυθούν οι υγειονομικές υπηρεσίες με προσωπικό προκειμένου να ανταποκριθούν στο φόρτο εργασίας.

Ο κ. Τατούλης πρόσθεσε ότι, «κάναμε συμφωνία αρχών με την κυβέρνηση και επιμένουμε σκληρά στην συμφωνία. Δεν θα κάνουμε καμιά παρέκκλιση επ’ αυτού. Δεν θα δεχτούμε τίποτα περισσότερο απ' ότι συμφωνήσαμε», ενώ τόνισε ότι, «δεν συμφωνήσαμε και δεν συναινούμε στην δημιουργία Hotspot».

Στις επίμονες ερωτήσεις που δέχτηκε ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι με την κυβέρνηση έχουν συμφωνήσει η εγκατάσταση των προσφύγων στην Πελοπόννησο να είναι για χρονικό διάστημα από έξι έως εννέα μήνες «και λέω εγώ και τρεις μήνες ακόμα, το πολύ δηλαδή ένα δωδεκάμηνο» και ξεκαθάρισε ότι δεν θα εγκατασταθούν μόνιμα και κάλεσε την κυβέρνηση να τηρήσει την συμφωνία και να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες.

Τέλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε πως σε όλη την διαχείριση της εγκατάστασης των προσφύγων, η περιφέρεια δεν έχει καμιά εμπλοκή σε κανένα ως τώρα στάδιο κι επανέλαβε την θέση της για τις ΜΚΟ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό
SHARE:

24Media Network