Την μάχη της πλατείας δίνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Την μάχη της πλατείας δίνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Έντονη δυσαρέσκεια έχει εκφραστεί από την Κουμουνδούρου που διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι η προεκλογική συγκέντρωση του Δημήτρη Κουτσούμπα θα γίνει την Πέμπτη ακριβώς απέναντι από αυτή του Αλέξη Τσίπρα. “Eθιμικώ δικαίω η προτελευταία ημέρα ανήκει στην αξιωματική αντιπολίτευση» τονίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Απέναντι θα βρεθούν ο Αλέξης Τσίπρας με τον Δημήτρη Κουτσούμπα την Πέμπτη με τους δυο πολιτικούς αρχηγούς να μιλούν στην Ομόνοια και στο Σύνταγμα στις 7 το απόγευμα αντίστοιχα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι η πρωτοβουλία του ΚΚΕ μπορεί να είναι καθ’ όλα νόμιμη, αλλά δεν είναι ηθική, καθώς εθιμικά η Πέμπτη ως προτελευταία ημέρα ανήκει στην αξιωματική αντιπολίτευση, όσον αφορά τη συγκέντρωση στην Αθήνας.

Το θέμα είχε τεθεί και στην διακομματική επιτροπή με τον Κώστα Πουλάκη, από τον ΣΥΡΙΖΑ να επισημαίνει πως «δεν μπορεί να μην σταθεί κανείς στην επιμονή του ΚΚΕ να πραγματοποιήσει την προεκλογική του συγκέντρωση τη μέρα που παραδοσιακά, εδώ και 40 χρόνια, ανήκει στην αξιωματική αντιπολίτευση. Και, πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να παραβλέψει τη στήριξη που απλόχερα παρείχαν άπαντες, και κυρίως η απερχόμενη συγκυβέρνηση, στον Περισσό. Ευτυχώς, οι πολίτες έχουν κρίση και αντιλαμβάνονται πλήρως σε τι αποσκοπούν τέτοιου είδους μεθοδεύσεις».

Είχε ακολουθήσει η αντίδραση του εκπροσώπου του ΚΚΕ Γιάννη Γκιόκα, που είχε τονίσει πως, «στα όρια της πολιτικής αλητείας έφτασε πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, μια βδομάδα πριν τις εκλογές. Με συκοφαντικές και γκεμπελίστικες μεθόδους προσπαθεί να εμποδίσει την πραγματοποίηση της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, την Πέμπτη 22 Γενάρη, που εδώ και μέρες έχει ανακοινωθεί. Το πρόσχημα, ότι η Πέμπτη εθιμοτυπικά δίνεται για συγκεντρώσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση, δεν πείθει ούτε τα μικρά παιδιά».

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό μετά τη ζωντανή μετάδοση της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένα η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα