Το καρφί Μητσοτάκη για αυτούς που δεν έχουν εκλεγεί ούτε διαχειριστές σε πολυκατοικία

Διαβάζεται σε 6'
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Πύργο Ηλείας
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Πύργο Ηλείας ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI

Από τον Πύργο Ηλείας ο πρωθυπουργός απάντησε εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ για τα περί “αλαζονείας του 41%”, ενώ δήλωσε ότι θα συνεχίσει να φέρνει νόμιμους μετανάστες εργάτες για τον αγροτικό τομέα.

Συσπείρωση και κινητοποίηση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε από τον Πύργο Ηλείας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνεχίζει τις περιοδείες στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Αν σκεφτείτε την πρόοδο που κάναμε τα τελευταία πέντε χρόνια -και αναφέρομαι στην πενταετία γιατί οι τελευταίες ευρωεκλογές, θυμίζω, ήταν το 2019- είναι μια πρόοδος εντυπωσιακή”, είπε ο κ. Μητσοτάκης και δήλωσε υπερήφανος διότι όπως είπε μπορεί να πηγαίνει στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια “με το κεφάλι ψηλά”, εκπροσωπώντας μία χώρα, η οποία δεν είναι πια το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης, αλλά το παράδειγμα προς μίμηση.

Μιλούσα τις προάλλες με έναν φίλο από την Γερμανία και μου έλεγε «μακάρι κι εμείς στη Γερμανία να είχαμε κάνει την πρόοδο την οποία έχετε κάνει εσείς ως προς το ψηφιακό κράτος». Ένα παράδειγμα μόνο των μεγάλων αλμάτων που κάναμε την τελευταία πενταετία”, ανέφερε μάλιστα ο πρωθυπουργός.

Είμαι υπερήφανος γιατί είμαι ο Πρόεδρος του μεγαλύτερου κεντροδεξιού κόμματος της Ευρώπης και η φωνή μας εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος μετράει. Και αυτό το κύρος και αυτή τη δύναμη, την οποία εσείς μας δίνετε, εμείς την εξαργυρώνουμε προς όφελος των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Και θα έχουμε πολύ σημαντικές αποφάσεις να πάρουμε την επόμενη τετραετία στην Ευρώπη”, δήλωσε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

Πριν το τέλος του 2025 θα παραδοθεί το Πάτρα-Πύργος

Αναφέρθηκε στα έργα υποδομής που χρηματοδοτούνται σε μεγάλο βαθμό από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και έκανε ιδιαίτερη μνεία στο Πάτρα- Πύργος, το οποίο επισκέφθηκε νωρίτερα, δηλώνοντας με απόλυτη βεβαιότητα, ότι “πριν το τέλος του 2025 το έργο αυτό θα παραδοθεί ολόκληρο, για να σπάσει επιτέλους η απομόνωση του Πύργου.” 

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση του και για  το γεγονός ότι και στον παλιό δρόμο οι παρεμβάσεις οι οποίες έγιναν έδωσαν τουλάχιστον μια απάντηση στα θέματα οδικής ασφάλειας.

Τα τροχαία ατυχήματα, τα θανατηφόρα, έχουν πρακτικά μηδενιστεί. Άρα, θα έχετε και έναν ασφαλή παλιό δρόμο και έναν υπερσύγχρονο καινούργιο δρόμο. Αυτή είναι η μεγάλη μας παρακαταθήκη για τον Πύργο, για την Ολυμπία, συνολικά για την Ηλεία”, είπε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στις παρεμβάσεις στον πολιτισμό και για την ενίσχυση του τουρισμού στην περιοχή, με ειδική μνεία στο γεγονός ότι έρχονται περισσότερα κρουαζιερόπλοια στο Κατάκολο.

Στάθηκε όμως ιδιαίτερα και στον πρωτογενή τομέα. Τόνισε ότι η κυβέρνηση έδωσε αγώνες “αφενός για να διαφυλάξουμε τους πόρους του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, αφετέρου να κάνουμε εκείνες τις αλλαγές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, ώστε να μην προσθέτουμε πρόσθετες επιβαρύνσεις στους αγρότες μας και στους κτηνοτρόφους μας.” 

“Θα φέρνουμε νόμιμους μετανάστες εργάτες”

Καθώς δε η Ηλεία είναι μία κατεξοχήν αγροτική περιοχή, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση στρέφει τώρα την προσοχή της στη νόμιμη μετανάστευση. “Και το λέω αυτό διότι πριν από πέντε χρόνια έρχονταν συμπολίτες μας και μας ζητούσαν δουλειά και τώρα το μόνιμο παράπονο το οποίο ακούω είναι από εργοδότες που δεν βρίσκουν εργαζόμενους. Γιατί έγινε αυτό; Γιατί μειώθηκε η ανεργία από το 17% στο 10%, γιατί αυξήθηκαν οι μισθοί”, ανέφερε.

Να ξέρετε ότι το ζήτημα αυτό με απασχολεί πάρα πολύ. Θα επιταχύνουμε και άλλο τη διαδικασία των μετακλήσεων. Όπου δεν μπορούμε να βρούμε εργάτες από την Ελλάδα, θα φροντίζουμε να φέρνουμε, με γρήγορες και διαφανείς διαδικασίες, εργάτες από το εξωτερικό. Διότι θέλουμε να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα και να μην βρισκόμαστε αντιμέτωποι με παραγωγή η οποία πηγαίνει χαμένη, πολύ απλά επειδή δεν υπάρχουν εργατικά χέρια”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Αναφέρθηκε επίσης στην πρόταση του για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού ταμείου που θα χρηματοδοτεί επενδύσεις στην αεράμυνά της ΕΕ. Αλλά και στην επιστολή του προς την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για τις διαφοροποιήσεις στις τιμές στα προϊόντα πολυεθνικών στα κράτη μέλη.

“Το 41% είστε εσείς, όλοι εσείς, δεν είμαι εγώ”

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι δεν μιλά για την Ευρώπη. “Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατεβαίνουν με ατζέντα εθνικών εκλογών. Μόνο που οι εθνικές εκλογές έγιναν και το αποτέλεσμα κρίθηκε. Εσείς, οι πολίτες αυτής της χώρας μάς έδωσαν τη δύναμη να κυβερνήσουμε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια”, είπε και πρόσθεσε:

Κι επειδή έχω κουραστεί να ακούω από κάποιους, οι οποίοι δεν έχουν εκλεγεί ούτε διαχειριστές στην πολυκατοικία τους, να κατηγορούν εμάς για το 41%, τους απαντάω ότι το 41% είστε εσείς, όλοι εσείς, δεν είμαι εγώ. Εσείς μας δώσατε αυτό το ποσοστό, μέσα από ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες. Λίγο σεβασμός, λοιπόν, στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού δεν βλάπτει.” 

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε επίσης ότι: “Ένας από τους λόγους που η κρίση παρατάθηκε τόσο αχρείαστα ήταν διότι κάποια στιγμή στη χώρα κυριάρχησε η άποψη ότι φυτρώνουν «λεφτόδεντρα» παντού και ότι μπορούμε να τάζουμε τα πάντα στους πάντες, χωρίς καμία κοστολόγηση. Και οι πολίτες τα πίστεψαν αυτά.” 

Δήλωσε: “Δεν θα ξαναγυρίσουμε ποτέ, μα ποτέ, πίσω σε αυτές τις εποχές”. Και ζήτησε “το βράδυ της 9ης Ιουνίου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Νέα Δημοκρατία παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στον τόπο”. 

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε επίσης “να πολεμήσουμε αυτή την αποχή και την αδιαφορία, η οποία μπορεί να υπάρχει πάντα σε μια ευρωπαϊκή αναμέτρηση.” Ενώ υπενθύμισε σε όσους επέλεξαν να ψηφίσουν επιστολικά, να μην ξεχάσουν ότι μέχρι τις 3 Ιουνίου πρέπει να επιστρέψουν τους φακέλους τους.

Επίσκεψη στην 117 Πτέρυγα Μάχης

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Δημαρχείο Πύργου όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Στάθη Καννή και συζήτησαν για τις αναπτυξιακές προοπτικές και τα έργα υποδομής της περιοχής.

«Γίνονται σημαντικές παρεμβάσεις στην περιοχή, η Δυτική Ελλάδα αναπτύσσει δυναμική η οποία της επιτρέπει να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση, ενώ ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που αποδίδεται στον υπό κατασκευή οδικό άξονα Πατρών-Πύργου για την ευρύτερη περιοχή και ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τη συμβολή του στο έργο.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε την 117 Πτέρυγα Μάχης, στην οποία υπάγεται η 338 Μοίρα Δίωξης Βομβαρδισμού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων και ενημερώθηκε για την αποστολή της Μοίρας από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Δημοσθένη Γρηγοριάδη και τον Διοικητή της 117 ΠΜ Σμήναρχο Χρήστο Σπυρόπουλο, ενώ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους κυβερνήτες των μαχητικών αεροσκαφών και τους μηχανικούς της Πολεμικής Αεροπορίας, ανάμεσα τους και δύο γυναίκες, μία κυβερνήτη και μία μηχανικό που υπηρετούν στην Πτέρυγα Μάχης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα