Τσακαλώτος: Καμία κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το τέλμα

Ομιλία του Ευκλειδη Τσακαλώτου στην πανελλαδική σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή των μελών της ΚΕ, των μελών των Νομαρχιακών Επιτροπών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015. 
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ)
Ομιλία του Ευκλειδη Τσακαλώτου στην πανελλαδική σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή των μελών της ΚΕ, των μελών των Νομαρχιακών Επιτροπών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ) EUROKINISSI

"Η χώρα έχει ανάγκη από αριστερή κυβέρνηση γιατί καμία κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το τέλμα", δηλώνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

«Καμία κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το τέλμα», τονίζει σε δήλωσή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος βουλευτής Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημειώνοντας ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια αριστερή κυβέρνηση.

Απαντώντας σε δημοσίευμα ότι οι δανειστές θέλουν μεγάλο συνασπισμό για να συζητήσουν το θέμα του χρέους, ο κ. Τσακαλώτος αναφέρει ότι προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη της χώρας είναι η ρύθμιση του χρέους. Και αυτό ήταν η βασική προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ και ως κυβέρνηση, σε αντίθεση με άλλα κόμματα που κυβέρνησαν και θεωρούσαν το χρέος βιώσιμο.

Κατά, συνέπεια, «κανένας μεγάλος συνασπισμός, λοιπόν, όπως φέρεται να υποστηρίζει πηγή της Κομισιόν δεν εγγυάται ρύθμιση του χρέους -το αντίθετο», υπογραμμίζει ο πρώην υπουργός.

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρει επίσης, ότι «η ΝΔ του κ. Μεϊμαράκη έχει ξεκαθαρίσει, με χίλιους δυό τρόπους, ότι θέλει να σχηματίσει κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ». Καμία, όμως, κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το τέλμα σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο που σημειώνει ότι «δεν υπάρχουν «ουδέτερες» πολιτικές» και ότι «η χώρα έχει ανάγκη από μια αριστερή κυβέρνηση που θα μπορέσει να επεξεργαστεί και να εφαρμόσει ένα «παράλληλο πρόγραμμα» που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να υλοποιηθεί σε συνεργασία με νεοφιλελεύθερες δυνάμεις».

SHARE:

24Media Network