Τσίπρας: Δώσαμε δείγματα γραφής κι αποδείξαμε ποιος έχει βούληση και σχέδιο

Τσίπρας: Δώσαμε δείγματα γραφής κι αποδείξαμε ποιος έχει βούληση και σχέδιο
SOOC

Συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε κυριακάτικη εφημερίδα. Βέβαιος, ότι το κόμμα του θα κερδίσει και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση. Γιατί κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία, τι λέει για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης επί των ημερών του

Tη βεβαιότητα του ότι θα κερδίσει και αυτή την εκλογική αναμέτρηση καθώς και ότι η Νέα Δημοκρατία είναι με την "Ευρώπη του κ. Σόιμπλε", περιγράφει στη συνέντευξή του στο "Έθνος της Κυριακής" ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Η επιλογή του λαού θα είναι τέτοια, σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα και να προκύψει λύση κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας. «Ήδη, σε όλες τις μετρήσεις η συσπείρωσή μας ενισχύεται σημαντικά και γι’ αυτό έχουμε μια ευδιάκριτη άνοδο» επισημαίνει και εκφράζει την πεποίθηση ότι ο λαός δεν θα επαναφέρει στην εξουσία αυτούς που καταψήφισε πριν από λίγους μήνες και ότι «δεν θα επιτρέψει την παλινόρθωση του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος που μας έφερε μέχρι εδώ, που θέλει να συγκαλύψει αμαρτίες, να δώσει πίσω ό,τι καταφέραμε στη διαπραγμάτευση, να κρύψει ξανά στα συρτάρια του τις λίστες της φοροδιαφυγής».

Στην κατεύθυνση αυτή τόνισε με έμφαση ότι «στους προηγούμενες επτά μήνες δώσαμε δείγματα γραφής και αποδείξαμε ποιος έχει τη βούληση, την αποφασιστικότητα και το πολιτικό σχέδιο να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας και να τελειώσει την αρρώστια της διαπλοκής και της αναξιοκρατίας».

Σε ό,τι αφορά την ανάγκη διεξαγωγής των εκλογών, σημείωσε ότι η κυβέρνηση ανεπτράπη από αριστερούς βουλευτές και συνεπώς οι κάλπες ήταν αναπόφευκτες. «Εμείς σε κάθε περίπτωση δεν θα βάζαμε το συμφέρον του κόμματος πάνω από το Σύνταγμα και το συμφέρον του λαού και της χώρας» επισήμανε.

Σε ερώτηση αν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας με τη ΝΔ, ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει ότι δεν μπορούν να υπάρξουν προγραμματικές συγκλίσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ εκπροσωπούν διαφορετικά κοινωνικά συμφέροντα και έχουν αντίθετο στρατηγικό προσανατολισμό σε έναν αστερισμό κομβικών πεδίων, εξηγεί και αναφέρει χαρακτηριστικά το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων, του αναπτυξιακού και παραγωγικού μοντέλου, της περιβαλλοντικής προστασίας, στο ζήτημα των ατομικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών, στον τρόπο αντιμετώπισης του προσφυγικού, στα ζητήματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική της χώρας, στο φορολογικό σύστημα, στο θέμα της καταπολέμησης της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, στο θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. «Η ΝΔ είναι με τον Ευρώπη του κ. Σόιμπλε. Εμείς είμαστε με τις δυνάμεις που επιθυμούν μια κοινωνική στροφή και απαγκίστρωση από τα νεοφιλελεύθερα δόγματα» σημειώνει στο ίδιο πνεύμα.

Εστιάζοντας στη συμφωνία, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες της βάζει επί τάπητος το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους, θέτει ως προτεραιότητα την επίλυση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων, μειώνει τα πρωτογενή πλεονάσματα κατά 20 δισ. ευρώ για την επόμενη τριετία, ξαναθέτει το θέμα των συλλογικών συμβάσεων, εξασφαλίζει τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ και συνοδεύεται από ένα επενδυτικό πακέτο 35 δισ. ευρώ. Σε αυτό το πλαίσιο, επισημαίνει ότι οι ψηφοφόροι κατανοούν ότι «κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να βάλουμε ένα τέλος στην πολιτική της λιτότητας και κατανοούν ακόμη καλύτερα ότι η συμφωνία που πετύχαμε μπορεί υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις να δώσει ξανά προοπτική στη χώρα και στους πολίτες». Κύρια προϋπόθεση, σημειώνει, είναι να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με ισχυρή εντολή.

Για το αυριανό ντιμπέιτ με τον πρόεδρο της ΝΔ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βούλησή του για ένα πλούσιο και αναλυτικό διάλογο, «διότι ο ελληνικός λαός δικαιούται να εννημερωθεί αναλυτικά για τις διαφορετικές πολιτικές και τα αντίπαλα πολιτικά σχέδια» και προσθέτει ότι η αντιπαράθεση δεν είναι προσωπική, αλλά πολιτική.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εκλογές 2015: Τσίπρας: Θέλουν να κάνουν την πρώτη αριστερή κυβέρνηση του τόπου, μια μικρή παρένθεση

SHARE:

24Media Network