Τσίπρας: Συγγνώμη για τις μετατάξεις – Ήταν λάθος, δεν το γνώριζα

Τσίπρας: Συγγνώμη για τις μετατάξεις – Ήταν λάθος, δεν το γνώριζα
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

"Κατανοώ τους βουλευτές που έχουν την ανάγκη, όχι να κάνουν ρουσφέτια, αλλά να βοηθήσουν κοινωνικές ομάδες και να προωθήσουν ώριμα μέτρα". Για την Τασία Χριστοδουλοπούλου ανέφερε ότι "Προς τιμήν της πήρε την απόφαση που έπρεπε να πάρει".

Ως “λάθος” χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας το ζήτημα με τις μετατάξεις, που προκάλεσε σφοδρή πολιτική σύγκρουση, σημειώνοντας πως το θέμα αποτελεί  σκιά στο πολιτικό σύστημα.

Όπως είπε στη συνέντευξή του στον Alpha, ως ΣΥΡΙΖΑ “χρωστάμε μία συγγνώμη όχι μόνο στα μέλη μας, αλλά σε όλο τον ελληνικό λαό” και πρόσθεσε πως όταν έμαθε τι έχει συμβεί, ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής να ανακληθούν οι μετατάξεις.

Αναλυτικότερα, αναφέρθηκε στο θέμα των μετατάξεων της τελευταίας εβδομάδας πριν το κλείσιμο της Βουλής λέγοντας:

“Δεν θα ωραιοποιήσω καταστάσεις ούτε θα κάνω συμψηφισμούς. Πρόκειται για μία πληγή για το πολιτικό σύστημα. Ήταν λάθος αυτό που έγινε και δεν το γνώριζα και χρωστάμε μια συγγνώμη στον ελληνικό λαό. Προήλθε όμως όταν έγινε διακομματικά δεκτή η πρόταση του κ. Τραγάκη να μπει στην διαδικασία της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων η Βουλή”.

Εξήγησε ότι επειδή επισπεύθηκαν οι εκλογές ήταν αναγκαίο να διεκπεραιώσουμε ζητήματα που αφορούσαν κοινωνικές ομάδες.

“Κατανοώ τους βουλευτές που έχουν την ανάγκη, όχι να κάνουν ρουσφέτια, αλλά να βοηθήσουν κοινωνικές ομάδες και να προωθήσουν ώριμα μέτρα”. Για την Τασία Χριστοδουλοπούλου ανέφερε ότι “Προς τιμήν της πήρε την απόφαση που έπρεπε να πάρει”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα