Τσίπρας: Βενιζέλος και Σαμαράς δεν έκαναν καμία διαπραγμάτευση

ΑΘΗΝΑ-Συνάντηση Α. Τσίπρα με ομοσπονδίες εργαζομένων & συνδικαλιστικές οργανώσεις .(EUROKINISSI)
Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ EUROKINISSI

Διαβάστε τι δήλωσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντησή του με ομοσπονδίες εργαζομένων και συνδικαλιστικές οργανώσεις (Vid)

Νέα επίθεση κατά των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που να μπορεί να την εκπροσωπεί με αξιοπρέπεια και επάξια στην Ευρώπη.

Οι δηλώσεις του έλαβαν χώρα αμέσως μετά τη συνάντηση του με ομοσπονδίες εργαζομένων (ΠΟΕΣΥ, ΟΙΥΕ, ΠΟΘΑ, ΟΗΕ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΟΣΝΙΕ, ΟΘΕ, ΠΟΕΠΔΧΒ) και συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο "φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, συνένοχους της τραγωδίας του λαού" κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για κομματικά συμφέροντα και προσπάθειες συκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως υποστήριξε, καμία διαπραγμάτευση δεν είχε γίνει μέχρι σήμερα από τις πολιτικές ηγεσίες:

"Μετά τις 6 Μαΐου και μετά τη λαϊκή ετυμηγορία άρχισε η πραγματική διαπραγμάτευση. Ο κ. Βενιζέλος χθες στις Βρυξέλλες φάνηκε να εκλιπαρεί χαμηλόφωνα για μια δήλωση τιμωρίας του ελληνικού λαού και της πατρίδας μας. Ο κ. Σαμαράς ουραγός και δέσμιος των ακραίων νεοφιλελεύθερων και της κας Μπακογιάννη. Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που να μπορεί να την εκπροσωπεί με αξιοπρέπεια και επάξια στην Ευρώπη", είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, είπε ότι τώρα ανοίγει ο δρόμος για νέα και πραγματική διαπραγμάτευση του Μνημονίου.

"Μέχρι τις 6 Μαΐου δεν υπήρχε κανένα περιθώριο για να αμφισβητηθεί το μνημόνιο. Όλοι μας έλεγαν ότι οι νόμοι αυτοί πρέπει να εφαρμοστούν και δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, γιατί τις κόκκινες γραμμές τις βάζουν οι ισχυροί. Μετά τις 6 Μαΐου και μετά τη λαϊκή ετυμηγορία άρχισε η πραγματική διαπραγμάτευση, αυτή που δεν έκαναν ποτέ ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς. Μετά τις 6 του Μάη βλέπουμε ότι οι αντεργατικοί, οι αντιλαϊκοί νόμοι δεν ήρθαν για να σώσουν τη χώρα και την οικονομία, ήρθαν για να σώσουν τα συμφέροντα των Ελλήνων επιχειρηματιών. Αποδεικνύεται λοιπόν ότι ο πόλεμος που έχουμε είναι ένας ταξικός πόλεμος. Από τη μια μεριά είναι τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και από την άλλη η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας, οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι οι καταστηματάρχες, οι νέοι που μένουν άνεργοι. Αυτή η μάχη θέλουμε να κερδίσουμε οριστικά στις επόμενες εκλογές στις 17 του Ιούνη".

Και σε αυτό το σημείο εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, δηλώνοντας σχετικά:

"Βέβαια οι δύο φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί, οι δύο συνένοχοι της τραγωδίας του λαού μας κάνουν σαν να μην καταλαβαίνουν. Ο κ. Βενιζέλος χθες στις Βρυξέλλες φάνηκε να εκλιπαρεί χαμηλόφωνα για μια δήλωση τιμωρίας του ελληνικού λαού και της πατρίδας μας. Από την άλλη ο κ. Σαμαράς στη ζεστή θαλπωρή των ομοϊδεατών του, της κας Μέρκελ και των άλλων του Λαϊκού κόμματος, φάνηκε να αισθάνεται άνετα απέναντι σε αυτούς που, μέχρι να γίνει ουραγός και δέσμιος των ακραίων νεοφιλελεύθερων και της κας Μπακογιάννη, τους θεωρούσε αντίπαλους, μας έλεγε ότι τον πίεζαν ασφυκτικά και μας έλεγε ότι μαζί τους διαπραγματεύεται".

Και κατέληξε λέγοντας ότι η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση που να μπορεί να εκπροσωπήσει αξιοπρεπώς τη χώρα στην Ευρώπη και να είναι σε θέση να διαπραγματευτεί:

"Ένα είναι φανερό. Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που να μπορεί να την εκπροσωπεί με αξιοπρέπεια και επάξια στην Ευρώπη. Χρειάζεται ηγεσία που να πηγαίνει έξω και να και να μην λέει αυτά που οι ξένοι ηγέτες είναι έτοιμοι να ακούσουν, αλλά να λέει αυτά που ο ελληνικός λαός θέλει να ειπωθούν, να βάζει κόκκινες γραμμές, να χαράζει στρατηγική, να διεκδικεί τα δίκαια του ελληνικού λαού. Και μόνο μια κυβέρνηση της αριστεράς αυτό μπορεί να το πράξει", κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δηλώσεις Τσίπρα για Βενιζέλο και Σαμαρά

SHARE:

24Media Network