Βαρουφάκης: Θα αρχίσουμε να εκδίδουμε ομόλογα, όταν το χρέος γίνει βιώσιμο

Βαρουφάκης: Θα αρχίσουμε να εκδίδουμε ομόλογα, όταν το χρέος γίνει βιώσιμο

Τι απαντά στη ΝΔ κάνοντας λόγο για "νέα μονταζιέρα του Μαξίμου" ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄Αθηνών Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας στο ΚΟΚΚΙΝΟ, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι παίζει με τη Δημοκρατία με αφορμή τη νέα μονταζιέρα του Μαξίμου.

"Μόνο μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να κλείσει τη διαπραγμάτευση, ώστε να καταστήσει βιώσιμη την ελληνική οικονομία και να μπορεί να εκδίδει ομόλογα", δήλωσε μεταξύ άλλων.

«Δεν έχει σημασία βραχυπρόθεσμα, αν θα αγοράσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ελληνικά ομόλογα γιατί η Ελλάδα δεν εκδίδει ομόλογα. Θα αρχίσουμε να εκδίδουμε ομόλογα όταν το ελληνικό χρέος ξαναγίνει βιώσιμο. Μόνο μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να κλείσει τη διαπραγμάτευση με τέτοιο τρόπο, ώστε να καταστήσει βιώσιμη την ελληνική οικονομία. Η ερχόμενη Κυριακή είναι καθοριστικής σημασίας καθώς θα ξεκινήσει μια διαδικασία επίλυσης της κρίσης ώστε η Ελλάδα να μπορεί να συμπεριληφθεί σε αυτό που θα ανακοινώσει την Πέμπτη ο Μάριο Ντάγκι», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθηνών Γιάννης Βαρουφάκης.

"Παίζουν με τη Δημοκρατία"

Αναφερόμενος στη διαστρέβλωση των δηλώσεων του από τη μονταζιέρα της ΝΔ η οποία επικαλέσθηκε συνέντευξη του στη Le Monde, ο Γιάννης Βαρουφάκης επεσήμανε ότι αυτό που δήλωσε ήταν «ότι πρέπει να σταματήσει ο θανάσιμος εναγκαλισμός της Ελλάδας με το χρέος, μεταξύ των πτωχευμένων τραπεζών και των πτωχευμένων καταναλωτών». «Η διαστρέβλωση ήταν τέτοια που ο διάλογος χάνεται» και τονίζοντας ότι "η ΝΔ δεν έχει καμία έφεση στα θέματα δημοκρατίας,  παίζει με τη Δημοκρατία".

Υπενθυμίζεται ότι με χθεσινή του ανακοίνωσή του το Γραφείο του πρωθυπουργού εξαπέλυσε επίθεση στον Γιάννη Βαρουφάκη, κατηγορώντας τον πως προτιμά τον θάνατο της Ελλάδας αντί μιας συμφωνίας με τους δανειστές, επικαλούμενος συνέντευξη του σε γαλλική εφημερίδα.

ΝΔ: Έτοιμος να οδηγήσει τη χώρα σε χρεοκοπία ο ΣΥΡΙΖΑ

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη, για τις δηλώσεις του εμπνευστή του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιου βουλευτή του Γ. Βαρουφάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο εμπνευστής του οικονομικού προγράμματος και υποψήφιος βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ, ο καθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης, δήλωσε πως αν η Ελλάδα  δεν καταλήξει σε συμφωνία με την Τρόικα, τότε "ο θάνατος είναι προτιμότερος".

Ο ΣΥΡΙΖΑ  είναι έτοιμος να οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε ξαφνικό θάνατο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να οδηγήσει τη χώρα σε χρεωκοπία για να ικανοποιήσει τις εμμονές της ηγεσίας του.

Αυτή είναι η αλήθεια». 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλευτικές εκλογές 2015, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βαρουφάκης: Ό,τι και να λέει ή να κάνει, η Γερμανία στο τέλος πάντα πληρώνει

Varoufakis

SHARE:

24Media Network