Βενιζέλος: Επικαιροποίηση τώρα της κυβερνητικής συμφωνίας

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ  ΑΠΟΤΕΛΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Ιδρυτικό Συνέδριο τον ερχόμενο Οκτώβριο προανήγγειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά και επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας. Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωσή του

Τρεις πρωτοβουλίες, ανήγγειλε ότι θα αναλάβει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τη δήλωσή του μετά τις σημερινές εκλογές.

Η πρώτη αφορά την κυβέρνηση και θα ζητήσει επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας.

Η δεύτερη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από τον οποίο θα ζητήσει να αναλάβει στο δικό του επίπεδο, πρωτοβουλίες για εθνική συσπείρωση, πέραν της κυβέρνησης.

Η τρίτη αφορά το ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική παράταξη. Ο ίδιος, όπως είπε, θα αναλάβει πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή, τον Οκτώβριο, ενός ιδρυτικού συνεδρίου, θεωρώντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη η συσπείρωση της παράταξης και επαναλαμβάνοντας ότι η πόρτα του διαλόγου είναι ανοιχτή για όλους.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε, επίσης, ότι την προηγούμενη Κυριακή τα λανθασμένα exit-polls λειτούργησαν ευεργετικά για τη δημοκρατία και τη διαφάνεια και «ο λαός κατάλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ το ήθελαν κάποιοι ως θύμα».

Επίσης σημείωσε ότι από το συνδυαστικό αποτέλεσμα ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών προκύπτει σαφώς ότι «απορρίφθηκε το εκβιαστικό δίλημμα του κ. Τσίπρα», καθώς και ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απέκτησε δυναμική και όλη η ρητορική του άφησε αδιάφορη την πλειοψηφία των πολιτών».

Είπε ακόμη ότι η κοινωνία έστειλε μηνύματα, τα οποία είναι κατανοητά, και ότι η προσπάθεια για την επίλυσή τους θα συνεχιστεί. «Τώρα βγάζουμε το κεφάλι από το νερό» τόνισε χαρακτηριστικά «για να αποκατασταθούν οι αδικίες και να κερδηθεί το χαμένο έδαφος».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βενιζέλος, ΠΑΣΟΚ
SHARE: