Βενιζέλος για Τσίπρα: Με το μνημόνιο του γλύφει εκεί που έφτυνε

Βενιζέλος για Τσίπρα: Με το μνημόνιο του γλύφει εκεί που έφτυνε
Συζήτηση στην Ολομέλεια για την ψηφοφρία του τρίτου Μνημονίου την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τις δηλώσεις που έκανε για εκείνον στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος φρόντισε να απαντήσει άμεσα στην επίθεση εναντίον του από τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ “σήκωσε το γάντι”, μετά από δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού που τον έθεταν στο επίκεντρο της κριτικής του. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας “ένα κόμμα που καθοδηγείται από τον κ. Βενιζέλο δεν μπορεί παρά να ανήκει στο παλιό”, αλλά και στις αναφορές στα “εγκληματικά” όπως τα χαρακτήρισε έργα και ημέρες του, με αποκορύφωμα το PSI.

Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε όποιον το επιθυμεί “να δει το βίντεο με τις κοινοβουλευτικές ομιλίες μου από τις ευρωεκλογές έως σήμερα, αλλά και τις τοποθετήσεις μου τα τελευταία πέντε χρόνια και να θυμηθεί ή να αναζητήσει τι έλεγε και τι έκανε ο κ. Τσίπρας” και έτσι θα εξακριβώσει ποιος έλεγε αλήθεια και ποιος ψέμματα.

Ο πρώην υπουργός σημείωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας προσβάλει τη σημερινή πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και όλα τα στελέχη του, ενώ ανέφερε με έμφαση πως τώρα ο κ. Τσίπρας έχει επενδύσει όλες τις προσδοκίες του για το δημόσιο χρέος στην εφαρμογή των δεσμεύσεων του Eurogroup του 2012 και στη συμπλήρωση του κουρέματος και της αναδιάρθρωσης που επιτεύχθηκε το 2012, επιτίθεται και πάλι λεκτικά στα όσα έγιναν τότε με άξονα το PSI, ενώ με το μνημόνιο του γλύφει εκεί που έφτυνε και παρακαλάει να συμπληρωθεί το PSI και τα συνακόλουθα μέτρα.

Δείτε ολόκληρη τη δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου:

“Οποίος αναρωτιέται γιατί ο κ. Τσίπρας και η παρέα του θεωρούσε και θεωρεί πάντα εμένα ως το βασικό εμπόδιο στην τυχοδιωκτική του διαδρομή που ήδη έβλαψε βαθειά τη χώρα, μπορεί να δει το βίντεο με τις κοινοβουλευτικές ομιλίες μου από τις ευρωεκλογές έως σήμερα, αλλά και τις τοποθετήσεις μου τα τελευταία πέντε χρόνια και να θυμηθεί ή να αναζητήσει τι έλεγε και τι έκανε ο κ. Τσίπρας. Θα διαπιστώσει πολύ εύκολα ποιος έλεγε και λέει αλήθεια και ποιος ψέμματα. Ποιος αγωνιζόταν και αγωνίζεται στο όνομα του εθνικού συμφέροντος και ποιος έπαιζε και παίζει στο όνομα της μικροκομματικής ιδιοτέλειας. Ποιος έλεγε και λέει με ακρίβεια πού βρισκόμαστε και πού πηγαίνουμε ως χώρα και ποιος δεν είχε ούτε έχει καμία αίσθηση των συσχετισμών, των κινδύνων και της διεθνούς πραγματικότητας. Ποιος προειδοποιούσε για την επικείμενη πρόσκρουση στα βράχια και ποιος οδήγησε τη χώρα στα βράχια.

Όλα όμως όσα έκανα εξέφραζαν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και των κυβερνητικών σχημάτων στα οποία αυτό μετείχε τα δύσκολα χρόνια της βαρειάς ιστορικής ευθύνης. Προσβάλει συνεπώς ο κ. Τσίπρας τη σημερινή Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και όλα τα άλλα στελέχη του που από θέσεις κυβερνητικά  και κοινοβουλευτικά υπεύθυνες μετείχαν σε αυτήν την συλλογική προσπάθεια, όταν εστιάζει τις επιθέσεις του σε εμένα.

Το άκρως απίθανο είναι ότι τώρα που ο κ. Τσίπρας έχει επενδύσει όλες τις προσδοκίες του για το δημόσιο χρέος στην εφαρμογή των δεσμεύσεων του Eurogroup του 2012 και στη συμπλήρωση του κουρέματος και της αναδιάρθρωσης που επιτεύχθηκε το 2012, επιτίθεται και πάλι λεκτικά στα όσα έγιναν τότε με άξονα το PSI, ενώ με το μνημόνιο του γλύφει εκεί που έφτυνε και παρακαλάει να συμπληρωθεί το PSI και τα συνακόλουθα μέτρα. Αυτό και μόνο δείχνει είτε ότι τελεί σε απόλυτη σύγχυση, είτε ότι είναι ανερυθρίαστος και ωμός ψεύτης.  Είτε και τα δυο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα