28η Οκτωβρίου: Το μήνυμα του πιλότου του F-16 από τον ουρανό της Θεσσαλονίκης

Διαβάζεται σε 2'
Ο σμηναγός Χρήστος Πάρις Χαρίτος
Ο σμηναγός Χρήστος Πάρις Χαρίτος Glomex/ΕΡΤ

Οι εντυπωσιακοί ελιγμοί που πραγματοποίησε ο χειριστής του αεροσκάφους F-16 της ομάδας «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας, στο πλαίσιο της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, ενθουσίασαν τον κόσμο που παραβρέθηκε.

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στη Θεσσαλονίκη η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940.

Η εντυπωσιακή παρέλαση στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων έλαβε χώρα στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου της Θεσσαλονίκης, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Εκεί, όπως κάθε φορά, την παράσταση έκλεψε ο πιλότος του μαχητικού αεροσκάφους F-16 της ομάδας ΖΕΥΣ.

Το μήνυμα του πιλότου

«Καλημέρα Ελλάδα, μόνο οι ελεύθερες ψυχές κρατάνε ελεύθερες πατρίδες. Τιμή και δόξα σε εκείνους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα Χρόνια Πολλά!» ανέφερε στο μήνυμά του από το cockpit ο σμηναγός Χρήστος Πάρης, προκαλώντας συγκίνηση.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απάντησε: «Κύριε Σμηναγέ, Σήμερα τιμάμε τους ήρωες που θυσιάστηκαν στο έπος του ’40 για την ελευθερία μας. Τιμάμε μαζί και τις Ένοπλες Δυνάμεις, που προασπίζονται αποτελεσματικά την εδαφική και εθνική μας ακεραιότητα. Η πατρίδα σας ευγνωμονεί. Χρόνια Πολλά!».

Ποιος είναι ο νέος πιλότος του ΖΕΥΣ που πέταξε πάνω από τη Θεσσαλονίκη

Φέτος, στο cockpit του F-16 βρέθηκε για πρώτη φορά ο Ιπτάμενος επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους σμηναγός (Ι) Χρήστος Πάρις Χαρίτος.

Ο επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής, κατά τη διάρκεια της περσινής παρέλασης, πραγματοποίησε την τελευταία του επίδειξη με το μαχητικό αεροσκάφος, απευθύνοντας χαιρετισμό προς τους Έλληνες.

Η ομάδα Ζευς είχε εκφράσει δημόσια την ευγνωμοσύνη της προς τον Χριστόδουλο Γιακουμή με μία ανάρτηση στο Facebook, καλωσορίζοντας τον σμηναγό Χρ. Π. Χαρίτο.

facebook/Hellenic F16 Demo Team

O Χρήστος Πάρις Χαρίτος εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2006. Το 2012, τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΜΕΑΕ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2013 υπηρετεί στην 340 Μοίρα.

Έχει περισσότερες από 1600 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1200 είναι σε αεροσκάφη F-16.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα