“Αδειάζει” η Αθήνα: Κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων – 46 τα σημερινά δρομολόγια των πλοίων

“Αδειάζει” η Αθήνα: Κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων – 46 τα σημερινά δρομολόγια των πλοίων
Συνεχίζεται η αυξημένη έξοδος των αδειούχων Eurokinissi

Στα πλοία με προορισμό τις Κυκλάδες η πληρότητα αγγίζει το 90%, ενώ σε άλλους προορισμούς φτάνει στο 80%.Το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι από την Πέμπτη η κίνηση των ταξιδιωτών στα λιμάνια της Αττικής, καθώς έχει ξεκινήσει το μεγαλύτερο μέρος των αδειών του φετινού καλοκαιριού.

Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι να βρίσκονται μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω της αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους. Το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.

Σήμερα, Κυριακή, είναι προγραμματισμένος ο απόπλους 46 πλοίων από τα λιμάνια της Αττικής. Συγκεκριμένα από τον Πειραιά αναμένεται να αναχωρήσουν συνολικά 26 πλοία, 14 από το λιμάνι της Ραφήνας και άλλα 6 από το Λαύριο.

Χθες, Σάββατο, από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν για διάφορα νησιά του Αιγαίου 29.296 επιβάτες, ενώ από Ραφήνα αναχώρησαν 9.338 και από Λαύριο 3.434.

Η μεγαλύτερη κίνηση σήμερα ήταν στα πλοία με προορισμό τις Κυκλάδες, όπου σύμφωνα με ταξιδιωτικούς πράκτορες που μίλησαν στην ΕΡΤ, η πληρότητα αγγίζει το 90%, ενώ σε άλλους προορισμούς η πληρότητα φτάνει στο 80%.

Για τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα (03/08-04/08 και 10/08-11/08) αναμένεται η μεγαλύτερη έξοδος καθώς οι περισσότεροι Αθηναίοι παραδοσιακά προτιμούν τον Αύγουστο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των πρακτόρων η πληρότητα των πλοίων αυτές τις ημέρες θα αγγίξει το 100%.

Μεγάλες ουρές αναμένεται να σημειωθούν σήμερα και στις εθνικές οδούς της χώρας, καθώς πολλοί είναι οι αδειούχοι επιλέγουν να μετακινηθούν στους προορισμούς τους οδικώς.

Με τον υδράργυρο στο “κόκκινο” η έξοδος των εκδρομέων

Η έξοδος των αδειούχων γίνεται με υψηλές θερμοκρασίες, που αναμένεται να επικρατήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας έως το τέλος Ιουλίου

Ειδικότερα, σήμερα Κυριακή, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας με τη θερμοκρασία τοπικά να φτάνει και τους 38 με 39 και πιθανόν 40 βαθμούς, ενώ θα έχουμε λίγα φαινόμενα αστάθειας στα βόρεια και τα κεντρικά.

Ο καλοκαιρινός καιρός με υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθεί και τη Δευτέρα όπου ο υδράργυρος τοπικά θα φτάσει τους 38 με 39 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Από την ερχόμενη Τρίτη η θερμοκρασία θα υποχωρήσει και θα έχουμε περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα