Αυστραλός

Αυστραλός
Ωραία τα λέει ο Πρόεδρος

Στην χώρα των καγκουρό και των χιλιάδων Ελλήνων ομογενών ο Πρωθυπουργός βρίσκει την χαμένη του αυτοπεποίθηση και την μεγάλη άνεση στο μπαλκόνι

Στην Αυστραλία όπου βρίσκεται ο Πρωθυπουργός δείχνει να έχει βρει την … ηρεμία του. Απαλλαγμένος από τον “πυρετό” των ομολόγων, τις επιθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου, τις εισηγήσεις των συνεργατών του, μπορεί να απολαύσει την αγάπη των ομογενών και να στέλνει μηνύματα σε Τουρκία και Σκόπια.

Κανένα πρόβλημα. Το ακροατήριό του, χιλιάδες ομογενείς, δηλαδή, που έτσι κι αλλιώς νιώθουν υπερήφανοι που ακούνε τον Πρωθυπουργό της πατρίδας τους, μοιάζει το ιδανικό. Κι εκεί στο Σίδνεϊ και την Καμπέρα, μπορεί να δοκιμάσει το επιτελείο του τις …τεχνικές των προεκλογικών συγκεντρώσεων της ΝΔ, στις εκλογές που έρχονται.

Αντί Σπανουδάκης θα παίζει Παπαθανασίου, ενώ η κυρία Νατάσα Καραμανλή θα βρίσκεται στο προσκήνιο, σύμφωνα με τις επιταγές των επικοινωνιολόγων, που βλέπουν στο δροσερό (όσο και καθαρό) πρόσωπο της κυρίας Πρωθυπουργού, ένα (κρυφό) άσο στο μανίκι του συζύγου της.

Εκεί στην Αυστραλία, ο Πρωθυπουργός μπορεί να επιμείνει στο “μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα” της Κυβέρνησης. Σάμπως καταλαβαίνουν οι ομογενείς; Αφήστε που μπορεί να νομίζουν ότι η ελληνική Κυβέρνηση παρόμοιες ρυθμίσεις με τις αντίστοιχες που έχει η προωθήσει η αυστραλιανή Πολιτεία.

Την ίδια ώρα ο Γιώργος Παπανδρέου…τρώγεται με τα ρούχα του. Βλέπει τον Κ.Καραμανλή να “κάνει περίπατο” στην Αυστραλία και περιμένει πως και πως την επιστροφή του, για να συνεχίσει την επίθεση. Καθώς τα γκάλοπ δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ “μειώνει την διαφορά” (αλλά σε κανένα δεν είναι πρώτο κόμμα), ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είναι αποφασισμένος να …τα δώσει όλα.

Όπως διάβαζα, άλλωστε, σε έγκυρη εφημερίδα ο κ.Παπανδρέου, γνωρίζει ότι μέχρι τις εκλογές, θα πρέπει να έχει ξεπεράσει σε “δημοτικότητα” τον κ.Καραμανλή, ή τουλάχιστον, να έχει ισοσκελίσει το χάντικαπ που τους χωρίζει στις επί μέρους μετρήσεις και το κρίσιμο ερώτημα “ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός”.

Στο ίδιο άρθρο σημειώνεται ότι το καλοκαίρι παραδοσιακά …κυλάει υπέρ της Κυβέρνησης, εκτός αν συμβεί καμιά μεγάλη φυσική καταστροφή.

Την οποία  (φυσικά) θα καρπωθεί η Αντιπολίτευση! Λέτε να εύχεται ο κ.Παπανδρέου κανένα …σεισμό; Μπρρ…

ΥΓ: Αν κατάλαβα καλώς η JP Morgan που αποφάσισε να αγοράσει και πάλι τα περίφημα (δομημένα) ομόλογα, ουσιαστικά, παραδέχθηκε όσα της καταμαρτυρούνται όλον αυτό τον καιρό. Ξέρετε καμιά τράπεζα, αν δεν έχει “λερωμένη την φωλιά της” να ξοδεύει και πάλι ένα… ποτάμι από εκατομμύρια, για να επανορθώσει πιθανόν απώλειες των ασφαλιστικών Ταμείων; Ο λαλίστατος κ.Γιακουμάτος δήλωνε περιχαρής ότι ” αποδεικνύεται ότι τα Ταμεία δεν πρόκειται να χάσουν ούτε ένα ευρώ”. Ναι, αλλά οι μίζες πήγαν σύννεφο κύριε Υπουργέ…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα