Άγιος Στέφανος: Ελεύθερος ο οδηγός ταξί που κατηγορούνταν για βιασμό

Διαβάζεται σε 2'
Ταξί
Ταξί (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ο 30χρονος οδηγός ταξί που συνελήφθη για σεξουαλική κακοποίηση 19χρονης αφέθηκε ελέυθερος μετά από ομόφωνη απόφαση Ανακρίτριας και Εισαγγελέα. Η δήλωση του συνηγόρου του.

Ελεύθερος αφέθηκε με ομόφωνη απόφαση Ανακρίτριας και Εισαγγελέως, ο 30χρονος οδηγός ταξί που συνελήφθη για βιασμό, μετά από καταγγελία 19χρονης.

Στον κατηγορούμενο επεβλήθη ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης μια φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Κατά την απολογία του, αρνήθηκε τα πάντα και παρέθεσε αναλυτικά στοιχεία για τις διαδρομές και τα χρονικά σημεία της επίμαχης βραδιάς.

Τι δήλωσε ο συνήγορός του, Σάκης Κεχαγιόγλου:

“Η ομόφωνη απόφαση της κ. Ανακρίτριας και της κ. Εισαγγελέως να αφεθεί ελεύθερος ο εντολέας μου -τον οποίο υπερασπίστηκα μαζί με τον εκλεκτό νέο συνάδελφο Μαρίνο Σταυρόπουλο- θεωρώ ότι είναι δίκαιη και απόλυτα σύμφωνη με το υλικό της δικογραφίας.

Η συνεκτίμηση των πραγματικών περιστατικών τα οποία με ακρίβεια και χωρίς καμμία αντίφαση εξέθεσε ο κατηγορούμενος στην πολύωρη απολογία του και της αρνητικής ως προς τα ευρήματα ιατροδικαστικής έκθεσης, πιστεύω ότι ήταν καθοριστικά για τη λήψη της απόφασης αυτής.

Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι όταν οι Δικαστικοί Λειτουργοί κρίνουν με νηφαλιότητα και ψυχραιμία χωρίς να επηρεάζονται από δημοσιεύματα, περιρρέουσα ατμόσφαιρα και δήθεν κοινό περί δικαίου αίσθημα και λαμβάνουν τις αποφάσεις τους με αποκλειστικό γνώμονα την συνείδηση τους και το υλικό της δικογραφίας τότε κερδισμένη στο τέλος είναι η Δικαιοσύνη.”

Το χρονικό

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου, όταν ο 31χρονος οδηγός ταξί επιβίβασε ως πελάτισσες την 19χρονη και μία 22χρονη φίλη της στην πλατεία Δροσιάς, με τελικό τους προορισμό τις οικίες τους στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου.

Η 22χρονη κατέβηκε πρώτη από το ταξί και η 19χρονη παρέμεινε σε αυτό, μέχρι να φτάσει και στο δικό της σπίτι, στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου. Λίγο πριν φτάσουν όμως, ο δράστης την οδήγησε σε άλλο σημείο όπου την ακινητοποίησε και την βίασε.

Την επόμενη ημέρα τα δύο κορίτσια πήγαν στο Τμήμα Ασφαλείας Διονύσου και κατήγγειλαν το περιστατικό.

Από την έρευνα που ακολούθησε και από την αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού, ταυτοποιήθηκε ο δράστης ο οποίος αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από φωτογραφία του που έδειξαν οι αστυνομικοί και στις δύο κοπέλες.

Το θύμα εξετάστηκε από ψυχολόγο και ιατροδικαστή, ενώ τα ρούχα της έχουν αποσταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του δράστη, ο οποίος εντοπίστηκε να οδηγεί το ταξί του στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα