Αγρότες μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη: “Στα μπλόκα οι τελικές μας αποφάσεις”

Διαβάζεται σε 3'
Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με αγρότες
Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με αγρότες ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Στα μπλόκα θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις των αγροτών μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

“Μόνοι αρμόδιοι να αποφασίσουν είναι οι ίδιοι οι αγρότες, δήλωσαν μέλη της 15μελούς επιτροπής μετά το πέρας της συνάντησης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας ότι οι τελικές αποφάσεις για το αν θα σταματήσουν ή όχι τις κινητοποιήσεις, θα παρθούν στα μπλόκα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας ανέφερε αρχικά πως “με τη δύναμη των αιτημάτων μας, τη δύναμη των μπλόκων μας και τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη από τους φορείς και τον ελληνικό λαό,  ήρθαμε στη σημερινή συνάντηση στο ανώτερο δυνατό κυβερνητικό επίπεδο να θέσουμε τα δίκαια αιτήματα που έχουμε”, παρά το γεγονός ότι όπως είπε δεν έχει ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων τους.

“Εμείς θα πάμε στα μπλόκα μας, θα ενημερώσουμε τους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα για ό,τι συζητήθηκε σήμερα, θα πάρουμε τις αποφάσεις στα μπλόκα μας. Πιστεύουμε ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, να δυναμώσουν κι άλλο τα μπλόκα για να ικανοποιηθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό τα αιτήματα επιβίωσης που έχει προβάλει το αγροτικό κίνημα της χώρας όλες αυτές τις μέρες”, δήλωσε ο Ρίζος Μαρούδας.

“Αυτή είναι  απόφασή μας και από εκεί και πέρα σε συντονισμό πανελλαδικό και με τις αποφάσεις που θα έχουμε από τις γενικές συνελεύσεις των μπλόκων και των συναδέλφων που βρίσκονται στον δρόμο και αγωνίζονται, θα καθορίσουμε τα παραπέρα βήματά μας”, πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Μαρούδας.

“Είδατε ότι φτάσαμε στο υπέρτατο σημείο της διαπραγμάτευσης, ως επιστέγασμα μιας προσπάθειας κινητοποιήσεων και σε πολιτική διαπραγμάτευση, βλέποντας και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Σε μία διαπραγμάτευση πάντα κάτι κερδίζεις, εμείς όμως δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε“, είπε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος Πανσεραϊκού Αγροτικού Συλλόγου, Γιάννης Παναγής, αναφέροντας πως ο διάλογος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν εποικοδομητικός και ουσιαστικός διάλογος.

“Πήραμε κάποια πράγματα… Η εκτίμησή μου είναι ότι πάμε σε εκτόνωση ωστόσο την τελική απόφαση θα τη λάβουν οι αγρότες στα μπλόκα”, δήλωσε ο επικεφαλής των Αγροτικών Συνεταιρισμών Παύλος Σατολιάς, μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων του Πανελληνίου οργάνου με τον πρωθυπουργό.

Έθεσε δε ως άμεσο στόχο την αναθεώρηση της ΚΑΠ και την ενίσχυση των συνεταιρισμών για την εξασφάλιση και την περαιτέρω ενδυνάμωση του αγροτικού εισοδήματος.

Το απόγευμα οι πρώτες συνελεύσεις των μπλόκων

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 7 το απόγευμα θα ξεκινήσουν οι πρώτες συνελεύσεις των μπλόκων στη στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία, ενώ αύριο θα γίνουν στη Βόρεια Ελλάδα.

Δεν αποκλείεται πάντως το ενδεχόμενο διοργάνωσης συλλαλητηρίου στην Αθήνα τις επόμενες μέρες.

Από την πλευρά τους κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας από την κυβέρνηση μετά τη συνάντηση με τους αγρότες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα