Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς για την Αττική την Παρασκευή 21/6

Διαβάζεται σε 2'
Φωτιά στη Μήλο
ΙΝΤΙΜΕ

Εκδόθηκε ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για την Παρασκευή. Οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» και το «πορτοκαλί».

Σε κατάσταση συναγερμού αναμένεται να βρίσκεται και αύριο, Παρασκευή (21/6), ο κρατικός μηχανισμός για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), την Παρασκευή υπάρχει ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς για την Αττική, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά φέτος.

Ταυτόχρονα, υπάρχει πολύ υψηλός σε περιοχές:

  • Πελοποννήσου
  • Δυτικής Ελλάδας
  • Στερεάς Ελλάδας
  • Κύθηρα
  • Σκύρο
  • Λέσβο
  • Χίο
  • Ψαρά

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για την Παρασκευή 21/4

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Συστάσεις προς τους πολίτες

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.ά.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα