Ακρόπολη: Το χαλασμένο αναβατόριο, η γραφειοκρατία και οι καρατομήσεις που ζητά το υπουργείο

Ακρόπολη: Το χαλασμένο αναβατόριο, η γραφειοκρατία και οι καρατομήσεις που ζητά το υπουργείο
Στιγμιότυπο από τον Παρθενώνα Eurokinissi

Πως περιγράφει την περιπέτεια του 12χρονου που είναι καθηλωμένος σε αμαξίδιο η μητέρα του, η απίστευτη γραφειοκρατία και γιατί πήρε την απόφαση να δημοσιοποιήσει το θέμα στα ΜΜΕ.

Την παραίτηση της Εφόρου Αθηνών και του προϊσταμένου του Τμήματος Αρχαιολογικών Ερευνών και Μελετών ζητά το υπουργείο Πολιτισμού, μετά την καταγγελία πως το αναβατόριο ΑμΕΑ της Ακρόπολης βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από την επιστολή διαμαρτυρίας του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού της Νέας Ραιδεστού, σύμφωνα με την οποία μαθητής του σχολείου ο οποίος κινείται σε αναπηρικό αμαξίδιο και μετείχε σε εκδρομή του σχολείου στην Ακρόπολη δεν μπορούσε να κάνει χρήση του αναβατορίου για ΑμεΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού:

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού μετά και το μείζον θέμα του αναβατορίου ΑΜΕΑ της Ακρόπολης ενημερώνει ότι έχει ζητηθεί η παραίτηση της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών και του προϊσταμένου του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών.

Η λειτουργία του αναβατορίου ΑΜΕΑ απασχόλησε την πολιτική ηγεσία σε απόλυτη προτεραιότητα επί αρκετούς μήνες, τόσο για την αποκατάσταση της λειτουργίας του όσο και για την άμεση υλοποίηση νέας μόνιμης λύσης, ζητώντας παράλληλα τη βελτίωση συνολικά της λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.

Ωστόσο, η ανταπόκριση στο συγκεκριμένο περιστατικό οδήγησε στο να ζητηθούν οι παραιτήσεις λόγω ολιγωριών και σειράς λανθασμένων χειρισμών για τη διαχείριση του κορυφαίου μνημείου της χώρας που αποτελεί και ένα από τα σημαντικότερα όλης της ανθρωπότητας.

Πώς περιγράφει η μητέρα του 12χρονου την περιπέτεια:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα