Αλεξανδρούπολη: Δασκάλα σε παιδικό σταθμό έκλεινε τα παιδιά σε αποθήκη για τιμωρία

Διαβάζεται σε 3'
Παιδικός σταθμός (φωτογραφία αρχείου)
Παιδικός σταθμός (φωτογραφία αρχείου) iStock

Παιδαγωγός σε βρεφονηπιακό σταθμό στην Αλεξανδρούπολη κλείδωνε τα παιδιά στο αποθηκάκι της τάξης, προκειμένου “να ηρεμήσουν”.

Δασκάλα σε παιδικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης φέρεται να έκλεινε τα παιδιά στο αποθηκάκι της τάξης για τιμωρία.

Σύμφωνα με το e-evros.gr, το σοκαριστικό γεγονός αποκαλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες, όταν ο πατέρας ενός 3χρονου κοριτσιού έπαιζε με την κόρη του και αυτή, κρατώντας την κούκλα της, είπε: “Θα σε κλείσω στο αποθηκάκι, θα σβήσω τα φώτα και θα τραβήξω τον σύρτη”.

Ο πατέρας ξαφνιάστηκε με τα λόγια της κόρης του και όταν τη ρώτησε τι είναι αυτά που λέει και αν τα έχει ακούσει κάπου, εκείνη του απάντησε “Έτσι μας κάνει η κυρία”.

Οι γονείς του παιδιού την επόμενη ημέρα το πρωί πήγαν στον παιδικό σταθμό, προκειμένου να μιλήσουν με την συγκεκριμένη δασκάλα. Όπως και έγινε, της ανέφεραν το περιστατικό και ζήτησαν εξηγήσεις.

Προς μεγάλη τους έκπληξη η παιδαγωγός το επιβεβαίωσε, λέγοντας ότι τα παιδιά μπαίνουν στον συγκεκριμένο χώρο για να “ηρεμήσουν”!

Οι δύο γονείς σε κατάσταση σοκ έφυγαν από το σχολείο και επικοινώνησαν με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη, καθώς πρόκειται για έναν παιδικό σταθμό του Δήμου. Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι θα κινηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου η συγκεκριμένη παιδαγωγός, να απομακρυνθεί από τα καθήκοντα της, όπως και έγινε.

Όπως επισημαίνει το τοπικό μέσο, όταν ενημερώθηκαν οι υπόλοιποι γονείς για τα όσα συμβαίνουν στο συγκεκριμένο τμήμα “άνοιξε ο ασκός του Αιόλου”.

Τα παιδιά άρχισαν να μιλάνε και να περιγράφουν τα όσα έζησαν. Κάποια κάνανε λόγο για μια καρέκλα στην οποία τα έδενε, κάποια για ένα σύρτη που τον άκουγαν να κλείνει, όταν τα έβαζε στο αποθηκάκι και άλλα εκδήλωσαν περίεργες συμπεριφορές που μέχρι τώρα οι γονείς δεν μπορούσαν να εξηγήσουν.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του e-evros.gr οι γονείς συναντήθηκαν με νομικό εκπρόσωπο για να κινηθούν νομικά έναντι της δασκάλας όπως επίσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Ηλία Δαστερίδη, όπου ενημερώθηκαν και οι δύο πλευρές για όλα όσα συνέβησαν.

Να αναφερθεί ότι η παιδαγωγός με γραπτή απολογία της στον Δήμαρχο παραδέχεται ότι έβαζε τα παιδιά στο συγκεκριμένο χώρο κάνοντας λόγο για “δωμάτιο αποσυμπίεσης”, έναν όρο που προφανώς χρησιμοποιούσε για να δικαιολογήσει τις ανησυχητικές της πράξεις.

Το συγκεκριμένο τμήμα του παιδικού σταθμού έκλεισε προσωρινά, καθώς απομακρύνθηκαν και οι δύο δασκάλες του εν λόγω τμήματος, με τα παιδιά -τα περισσότερα ηλικίας 3 ετών- μοιράστηκαν στα υπόλοιπα τμήματα.

Βέβαια, σε ότι αφορά τη δεύτερη δασκάλα, οι περισσότεροι γονείς κάνουν λόγο για μια εξαιρετική παιδαγωγό, βγάζοντας την από το “κάδρο” της υπόθεσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα