Αλεξανδρούπολη: Την προφυλάκιση των αυτόκλητων σερίφηδων αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο

Αλεξανδρούπολη: Την προφυλάκιση των αυτόκλητων σερίφηδων αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο
Μετανάστες Nicolas Economou/NurPhoto, AFP

Προφυλακίστηκαν μετά από απόφαση του δικαστικού συμβουλίου οι αυτόκλητοι πολιτοφύλακες του Έβρου όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή.

Την προφυλάκιση του 45χρονου Αλβανού και των δύο Ελλήνων που κατηγορούνται για κακουργηματικού χαρακτήρα ενέργειες, αποφάσισε την Παρασκευή το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημελλειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Οπως γράφει το evros-news.gr την προηγούμενη εβδομάδα μετά την απολογία τους, είχε προκύψει διαφωνία μεταξύ Ανακρίτριας που ζητούσε την προφυλάκιση και της Εισαγγελέως που είχε αντίθετη άποψη.

Έτσι βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό και σήμερα το τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο που συνεδρίασε από το πρωι, αποφάσισε οι τρεις Αλεξανδρουπολίτες να οδηγηθούν στην φυλακή.

Δείτε το σχετικό video του NEWS 24/7

Οι ατάκες που ακούγονται από τους αυτόκλητους πολιτοφύλακες οι οποίες συχνά είναι χυδαίες.

Kατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα, μετά την “σύλληψη” και περιφορά με κλειστό τρέιλερ 13 μεταναστών, στην περιοχή της Νέας Χηλής. Μάλιστα ο Αλβανός που ανέβασε και το σχετικό βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατηγορείται και για οπλοφορία, οπλοχρησία, αλλά και για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.

Οι άλλες κατηγορίες είναι: Διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα σε συνδυασμό με αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και συναυτουργία και έκθεση σε κίνδυνο, ενώ τον ιδιοκτήτη του οχήματος βαρύνει και η κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα