Ανατροπή στην υπόθεση Μάγγου: Κατηγορούμενοι 6 αστυνομικοί για βασανιστήρια

Διαβάζεται σε 2'
Ανατροπή στην υπόθεση Μάγγου: Κατηγορούμενοι 6 αστυνομικοί για βασανιστήρια
Δίκη στο Πρωτοδικείο του Βόλου των αστυνομικών που κατηγορούνται για την πρόκληση βαρύτατων τραυμάτων στον Βασίλη Μάγγο, με αποτέλεσμα ένα μήνα μετά τον βασανισμό του να αφήσει την τελευταία του πνοή, Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024. Η δίωξη που έχει ασκηθεί αφορά σε τρεις αστυνομικούς και οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι σε βαθμό πλημμελήματος, με βάση της εισαγγελική άσκηση δίωξης. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/EUROKINISSI)

Έξι αστυνομικοί παραπέμπονται σε δίκη για την υπόθεση του Βασίλη Μάγγου. Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται.

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση που αφορά στον θάνατο του Βασίλη Μάγγου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στις 13 Ιουλίου του 2020, έναν μήνα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς.

Όπως έκανε γνωστό με ανάρτησή του στα social media ο πατέρας του Γιάννης Μάγγος, με Διάταξη του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Βόλου κατηγορούνται έξι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας (τέσσερις της ΟΠΚΕ και δύο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας) για τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:

  1. των βασανιστηρίων κατά συναυτουργία και κατά συρροή
  2. της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατά συρροή
  3. της έκθεσης κατά συναυτουργία και
  4. της παράνομης κατακράτησης κατά συναυτουργία. Σημειώνεται ότι η κατά συρροή κατηγορία αφορά τους τέσσερεις πρώτους.

Όπως αναφέρεται στη Διάταξη, προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής των κατηγορουμένων για τις πράξεις που κατηγορούνται, εκ των οποίων η πρώτη είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος τέλεσης νέων εγκλημάτων και να εξασφαλιστεί η εμφάνισή τους στο ακροατήριο του Δικαστηρίου, επιβλήθηκαν εις βάρος τους περιοριστικοί όροι ήτοι:

  1. απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα και
  2. την παροχή εκ μέρους τους εγγυοδοσίας ενός συγκεκριμένου χρηματικού ποσού.

“Η αλληλεγγύη της κοινωνίας από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, δίνει κουράγιο και δύναμη σ’ εμάς και τους δικηγόρους μας. Ο αγώνας συνεχίζεται”, επισημαίνει σε ανάρτησή του ο κ. Γιάννης Μάγγος.

Η ανάρτηση του Γιάννη Μάγγου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα