Ανησυχία για τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες το Σαββατοκύριακο – Πού θα επιδεινωθούν

Διαβάζεται σε 1'
Επιχείρηση της Πυροσβεστικής
Επιχείρηση της Πυροσβεστικής (Εικόνα αρχείου) Eurokinissi / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι και επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών το Σαββατοκύριακο Ποιες περιοχές είναι στο “πορτοκαλί”.

Σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά το Σαββατοκύριακο, 29 και 30 Ιουνίου, επιδεινώνοντας τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες, κυρίως αύριο Σάββατο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, οι ριπές των ανέμων στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια, αύριο κατά τις μεσημεριανές ώρες, θα φτάσουν τοπικά τα 90 km/h, ενώ στη νότια Εύβοια και σε περιοχές που γειτνιάζουν με έντονη τοπογραφία τα 100 km/h.

Επισημαίνεται ότι λόγω της ενίσχυσης των ανέμων, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα επιδεινωθούν σημαντικά στα ανατολικά τμήματα.

Δείτε χάρτη επικινδυνότητας πυρκαγιάς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr. Με πορτοκαλί αποχρώσεις σημειώνονται οι εκτιμώμενες μέγιστες ριπές των ανέμων και με μαύρα βελάκια οι διευθύνσεις τους, για τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 29/6.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα