Άρειος Πάγος: Κατ’ απόλυτη προτεραιότητα θα ερευνηθεί η υπόθεση Λύτρα

Διαβάζεται σε 2'
Άρειος Πάγος: Κατ’ απόλυτη προτεραιότητα θα ερευνηθεί η υπόθεση Λύτρα
INTIME

Να προχωρήσει κατ’απόλυτη προτεραιότητα η δικογραφία για την ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του Απόστολου Λύτρα, ζήτησε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Παραγγελία για να προχωρήσει κατ’απόλυτη προτεραιότητα η δικογραφία για την ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του Απόστολου Λύτρα, απέστειλε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προς την 18η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός Γ. Αδειλίνη επισημαίνει σχετικά την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης και την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα της εισαγωγής της υπόθεσης στο ακροατήριο, επικαλούμενη τη σοβαρότητα της πράξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να παρέμβει βασίζεται σε διττό λόγο. Από τη μία πλευρά, η φύση του αδικήματος -καθώς πρόκειται για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης στο πλαίσιο ενδοοικογενειακής βίας- και από την άλλη πλευρά, το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος, με αποτέλεσμα να υπάρχει ενδεχόμενος κίνδυνος για το θύμα, φέρονται να οδήγησαν την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στο να θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα τη δικογραφία.

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Αφού λάβαμε υπόψη την εξαιρετική σοβαρότητα της πρόσφατης υπόθεσης κακουργηματικής ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από τον Α. Λ., η οποία εκδηλώθηκε σε βάρος της συζύγου του Σ..Π.,ως ακραία έκφραση της συνεχώς αυξανόμενης ενδοοικογενειακής βίας, που μαστίζει την κοινωνία, αλλά και τον κίνδυνο που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το θύμα εν όψει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πιο πάνω πράξης, διατάσσουμε, κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 32 εδ. γ ΚΠΔ: α) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης, που διενεργείται ήδη δυνάμειπαραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην οποία προσδιορίζεται λεπτομερώς η διωκόμενη πράξη, χωρίς να παραβλεφθεί η ανάγκη, όπως είναι αυτονόητο, της πληρότητας της έρευνας και της συλλογής απαιτούμενων αποδεικτικών στοιχείων και β) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, ομοίως, εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα