Απίστευτη απάτη σε βάρος Γραφείων Τελετών με …’συγχωρεμένους’ ανά την Επικράτεια
Η σπείρα έβαζε μια γυναίκα να προφασιστεί τηλεφωνώντας σε γραφεία τελετών, πως πέθανε π.χ. μια θεια της (υπαρκτό πρόσωπο πάντα) και αφού τους έταζε ότι θα αναλάμβαναν εκείνη την κηδεία (πάντα κάποιου εύπορου εκλιπόντος) τους ζητούσε ως εξυπηρέτηση να παραδώσουν χρηματικά ποσά σε έναν ηλικιωμένο δήθεν για να πληρωθούν κάποιοι τρέχοντες λογαριασμοί
- 24 Σεπτεμβρίου 2015 16:05
Μια απίστευτη απάτη σκαρφίστηκαν τα μέλη μια σπείρας απατεώνων για να ξαφρίζουν τους ιδιοκτήτες Γραφείων Τελετών ανά την Επικράτεια.
Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιασθεί δύο απάτες και μία απόπειρα απάτης, γραφείων τελετών, σε περιοχές της Βοιωτίας, της Ευρυτανίας και των Τρικάλων, όμως σύμφωνα με πληροφορίες του News 247, τα θύματα αναμένεται να ξεπεράσουν τους δέκα ανά την Επικράτεια.
Μάλιστα, έχουν ενημερωθεί σχετικά οι κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις για να ενημερώσουν για τον τρόπο δράσης της σπείρας, τους ιδιοκτήτες των Γραφείων Τελετών στις περιοχές τους, αφού παραμένουν ασύλληπτοι κάποιοι εξ αυτών.
Ο τρόπος τους ήταν σχετικά απλός. Η σπείρα έβαζε μια γυναίκα να προφασιστεί, τηλεφωνώντας σε γραφεία τελετών, πως πέθανε π.χ. μια θεια της (υπαρκτό πρόσωπο πάντα που ανακάλυπταν τον θάνατό του μέσα από εφημερίδες) και αφού τους έταζε ότι θα αναλάμβαναν εκείνη την κηδεία (πάντα κάποιου εύπορου εκλιπόντος) τους ζητούσε ως εξυπηρέτηση να παραδώσουν χρηματικά ποσά σε έναν ηλικιωμένο δήθεν για να πληρωθούν κάποιοι τρέχοντες λογαριασμοί, καθώς δήθεν εκείνη αδυνατούσε να μεταβεί στην επαρχία από την Αθήνα, την δεδομένη στιγμή.
Καθώς τα πρόσωπα που ανέφερε η απατεώνισσα (τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα) ήταν γνωστά στις περιοχές, άλλοτε ήταν κάποιος γιατρός ή δικηγόρος ή σύζυγος γιατρού ή δικηγόρου της περιοχής που πράγματι πέθανε και ήταν εύποροι, οι ιδιοκτήτες των Γραφείων Τελετών που χαίρονταν που θα αναλάμβαναν τις κηδείες τους, δεν εξέφραζαν αντιρρήσεις και έσπευδαν να …εξυπηρετήσουν τους «χαροκαμένους» συγγενείς…
Από το Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού, ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των δραστών ένας 73χρονος, ο οποίος και παραλάμβανε τα χρήματα ως ο δήθεν συγγενής, είτε τοις μετρητοίς είτε μέσω τραπεζικού λογαριασμού, ενώ έρευνα γίνεται για να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία της γυναίκας, αν είναι μόνο μία και τυχόν άλλων συνεργών τους.
Σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις, οι δράστες, χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα, εξαπάτησαν τα θύματά τους, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.100 ευρώ
Πιο συγκεκριμένα, από άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, εξιχνιάστηκαν δύο απάτες και μία απόπειρα, που διαπράχθηκαν τον Ιούλιο και τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, σε βάρος κυρίως ιδιοκτητών γραφείων τελετών, σε περιοχές της Βοιωτίας, της Ευρυτανίας και των Τρικάλων.
Στις 28 Ιουλίου 2015, στον Ορχομενό Βοιωτίας, κατάφεραν να αποσπάσουν από έναν 55χρονο ιδιοκτήτη Γραφείου Τελετών, 900 ευρώ, τα οποία παρέδωσε ο γιος του θύματος στον 73χρονο. Την ίδια ημέρα, στο Καρπενήσι Ευρυτανίας, αποπειράθηκαν να αποσπάσουν από έναν 24χρονο ιδιοκτήτη Γραφείου Τελετών 1.500 ευρώ και στις 28 Απριλίου 2015, στην Καλαμπάκα Τρικάλων, κατάφεραν να αποσπάσουν από έναν 59χρονο ιδιοκτήτη Γραφείου Τελετών 1.600 ευρώ, τα οποία κατατέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό που διαπιστώθηκε ότι ανήκει στον 73χρονο.
Η σχετική ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε για την δράση της σπείρας των απατεώνων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.