Αποφυλακίστηκε η Πόλα Ρούπα

Διαβάζεται σε 2'
Πόλα Ρούπα
Η Πόλα Ρούπα στα δικαστήρια Ευελπίδων Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Η καταδικασμένη ως μέλος της οργάνωσης “Επαναστατικός Αγώνας”, Πόλα Ρούπα, αποφυλακίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής. Είχε καταδικαστεί για τη βομβιστική επίθεση στην ΤτΕ το 2014.

Η Πόλα Ρούπα, καταδικασμένη ως μέλος της οργάνωσης “Επαναστατικός Αγώνας”, αποφυλακίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής, με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θήβας, το οποίο έκανε δεκτό το αίτημά της για υφ΄ όρον απόλυση καθώς είναι μητέρα ανήλικου τέκνου.

Η ποινή της 54χρονης σήμερα Πόλας Ρούπα μετά από προσφυγή της στη δικαιοσύνη τον Απρίλιο του 2021 είχε μειωθεί σε έξι χρόνια και τρεις μήνες από ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη, για τη βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος το 2014, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει ο «Επαναστατικός Αγώνας».

Υπενθυμίζεται ότι η Πόλα Ρούπα είχε προχωρήσει σε ανάληψη ευθύνσης για την ληστεία στην Εθνική Τράπεζα της Μαλεσίνας που έγινε στις 14 Σεπτεμβρίου 2016. Η προκήρυξη μέσω της οποίας αναλαμβάνει την ευθύνη, κατατέθηκε για να καταχωρηθεί στα πρακτικά της δίκης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και στάλθηκε στα ΜΜΕ από το δικηγορικό γραφείο της συνηγόρου των Ρούπα- Μαζιώτη.

Μέσω αυτής αναφέρει όλες τις απαλλοτριώσεις για τις οποίες ήταν υπεύθυνος ο «Επαναστατικός Αγώνας», εξηγεί ότι δεν έγιναν για πλουτισμό αλλά για χρηματοδότηση της δράσης τους, ενώ όπως και ο Νίκος Μαζιώτης έτσι και η Πόλα Ρούπα μέσω αυτού του κειμένου στρέφεται εναντίον του αστυνομικούς που δολοφόνησε τον οδηγό ταξί στην Καστοριά, ο οποίος είχε τραυματίσει και τον Νίκο Μαζιώτη κατά την συμπλοκή με τους αστυνομικούς και την σύλληψή του στο Μοναστηράκι πριν δύο χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ληστεία στην Μαλεσίνα αναφέρει πως η λεία ήταν 150.000 ευρώ και όχι 180.000 ευρώ αφήνοντας ερωτηματικά για τα άλλα 30.000 ευρώ…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα