Απόκριες 2024: Κορυφώθηκαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την χώρα – Φωτογραφίες

Διαβάζεται σε 8'
Πατρινό καρναβάλι 2024
Πατρινό καρναβάλι 2024 ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Κορυφώθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις με τις μεγάλες παρελάσεις σε Πάτρα, Ξάνθη και Ρέθυμνο. Χιλιάδες επισκέπτες “πλημμύρισαν” τους δρόμους και διασκέδασαν σε ξέφρενους ρυθμούς. Η αναβίωση της πλακιώτικης Αποκριάς στην Αθήνα έκλεψε τις εντυπώσεις.

Σε ξέφρενο κλίμα πραγματοποιήθηκε η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στο κέντρο της Πάτρας, σήμερα Κυριακή (17/3), με τους χιλιάδες επισκέπτες να έχουν «πλημμυρίσει» την πόλη που γιορτάζει και στέλνει με αστείρευτο κέφι, μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Περισσότεροι από 60.000 καρναβαλιστές μετέφεραν για περίπου έξι ώρες το αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα της χαράς για τη ζωή, προσφέροντας ταυτόχρονα, κατά τη διάρκεια της μεγάλης παρέλασης, ένα μοναδικό θέαμα με την ευρηματικότητά τους, το χορό και το τραγούδι τους.

Η παρέλαση, που παρουσίασε ένα εντυπωσιακό πανόραμα χρωμάτων, φαντασίας, έμπνευσης και δημιουργίας, ξεκίνησε λίγο μετά τις 2:00 το μεσημέρι, με σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες. Στην κορυφή βρισκόταν η μπάντα του Δήμου Πατρέων που παιάνιζε καρναβαλικούς ρυθμούς.

Ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης
Ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης SOOC

Στην μεγάλη παρέλαση συμμετείχαν τα καρναβαλικά άρματα που κατασκευάστηκαν στο καρναβαλικό εργαστήριο του Δήμου Πατρέων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ, παρέλασαν ο «Προπομπός», ο «Βασιλιάς Καρνάβαλος», το άρμα με την «Βασίλισσα» του πατρινού καρναβαλιού 2024, Γεωργία Σακκά, το άνθινο άρμα με τα 30.000 γαρύφαλλα, το «Smile» εμπνευσμένο από τον παλαιό βωβό κινηματογράφο, οι «Χορευτές του Τσίρκου», ο «Τζον Λένον» με τα παιδιά των λουλουδιών και της ειρήνης, καθώς και τα άρματα του καρναβαλιού των μικρών, «Μωρό Καρνάβαλος», «Ταξίδι με τη φαντασία», «Καρουσέλ», «Φεγγάρι», «Σκυλάκι», «Σαρανταποδαρούσα», «Inguana» και «Τσίρκο».

Η βασίλισσα του Πατρινού καρναβαλιού
Η βασίλισσα του Πατρινού καρναβαλιού SOOC

Στη συνέχεια, παρέλασαν τα 181 πληρώματα του «Κρυμμένου Θησαυρού» με τις εντυπωσιακές στολές τους και τα εμπνευσμένα καπέλα και αξεσουάρ τους. Μάλιστα, αρκετά από τα πληρώματα είχαν δημιουργήσει, με χιούμορ, αισθητική και φαντασία, άρματα, ευρηματικές – ευφάνταστες τροχήλατες κατασκευές, αλλά και μικροκατασκευές.

Οι χιλιάδες καρναβαλιστές με πολύχρωμη και χειμαρρώδη ορμή, δημιούργησαν ένα ποτάμι κεφιού, μαγνητίζοντας τα βλέμματα των χιλιάδων θεατών, που είχαν κατακλύσει τα πεζοδρόμια, την πλατεία Γεωργίου και τα μπαλκόνια των πολυκατοικιών του κέντρου της πόλης.

Παρέλαση Πατρινού καρναβαλιού, 17 Μαρτίου 2024
Παρέλαση Πατρινού καρναβαλιού, 17 Μαρτίου 2024 SOOC
Παρέλαση Πατρινού καρναβαλιού, 17 Μαρτίου 2024 SOOC

Η μεγάλη παρέλαση ολοκληρώθηκε με το αναλλοίωτο στο πέραμα των χρόνων έθιμο του σοκολατοπόλεμου, αφήνοντας την πιο γλυκιά γεύση στους χιλιάδες θεατές.

Με μία εντυπωσιακή τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε στο μόλο της Αγίου Νικολάου, παρουσία πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκαν απόψε οι εκδηλώσεις του φετινού πατρινού καρναβαλιού.

Κεντρικό στοιχείο της τελετής ήταν η καύση του βασιλιά καρνάβαλου, που μέσα από τις στάχτες του μετέδωσε τα μηνύματα της αναγέννησης και της ελπίδας, ενώ αμέσως μετά ένας «χείμαρρος» πυροτεχνημάτων φώτισε τον ουρανό, δίνοντας μία ξεχωριστή λάμψη στην καρναβαλική νύχτα.

 

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, σημείωσε ότι «το μεγάλο ταξίδι τού καρναβαλιού μας για το 2024 έφτασε στο τέλος του, αφού πρώτα έκανε ένα μεγάλο ταξίδι στις γειτονιές τής πόλης και τις μετέτρεψε σε χώρους κεφιού».

Απευθυνόμενος προς τους χιλιάδες νέους και τις νέες της Πάτρας που πήραν μέρος στο καρναβάλι, τόνισε ότι «η δύναμή σας είναι ατελείωτη, αυτή είναι η δύναμη του καρναβαλιού της πόλης μας» και πρόσθεσε: «Πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους τους καλλιτέχνες που δημιούργησαν αυτή την περίοδο. Το καρναβαλικό μας συνεργείο, τους εργαζόμενους του Δήμου, που χωρίς αυτούς γρανάζι δεν γυρνά και όλους εσάς που ο καθένας από το πόστο του και με τη συμμετοχή του έβαλε το λιθαράκι του, για να είναι το καρναβάλι μας ασφαλές και να έχει την μοναδική και μεγάλη επιτυχία που σημείωσε φέτος».

Επίσης, ο Δήμαρχος Πατρέων είπε ότι «το ταξίδι του καρναβαλιού μας του 2025 ξεκινάει με πρωταγωνιστές όλους εσάς, ώστε να έχουμε ένα ακόμα καλύτερο καρναβάλι το 2025».

Αμέσως μετά ακολούθησε συναυλία των Heaven on Mars, που ταξίδεψε το κοινό στην δεκαετία των 80’s, ενώ το πάρτι θα συνεχιστεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τους Djs Μιχάλη Τσαουσόπουλο και Κώστα Ζήκο.Επανεκλέγεται με συντριπτική πλειοψηφία ο Πούτιν – Διεθνείς αντιδράσεις

Εκλογές στη Ρωσία: Σαρωτική επανεκλογή για Πούτιν – Διεθνείς αντιδράσεις

Καρναβάλι στο Ρέθυμνο: Όλοι μαζί μια παρέα

Χιλιάδες συμμετέχοντες βρέθηκαν στο Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι. Ο συννεφιασμένος καιρός δεν χάλασε το κέφι των καρναβαλιστών των 27 οργανωμένων ομάδων και όσων από μόνοι τους ή με παρέες συμμετείχαν στη γιορτή.

Επισκέπτες από όλη την Κρήτη, πολλές περιοχές της Ελλάδας και φοιτητές που σπουδάζουν, έγιναν όλοι μια παρέα, από το βράδυ του Σαββάτου, που πραγματοποιήθηκε η νυχτερινή παρέλαση και ακολούθησαν γλέντια σε πολλά μαγαζιά και σε πολλές γωνιές της παλιάς πόλης.

Τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς, Ερυθρός Σταυρός, σαμαρείτες, μέλη των καρναβαλικών ομάδων και πληρωμάτων, έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης η οποία ολοκληρώθηκε με το μεγάλο πάρτι και τη ρίψη βεγγαλικών.

Χιλιάδες καρναβαλιστές ξεφάντωσαν στην Ξάνθη

Το καρναβάλι στην Ξάνθη είναι ένα από τα πιο διάσημα στη χώρα. Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην Ξάνθη ξεκίνησε το μεσημέρι, με 8.000 καρναβαλιστές. Ο Ερυθρός Σταυρός με διασώστες και νοσοκόμους αλλά και οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται επί ποδός, ώστε να διευκολύνουν και να βοηθήσουν τους επισκέπτες.

Καρναβάλι στην Ξάνθη ΙΝΤΙΜΕ
Καρναβάλι στην Ξάνθη INTIME

Μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στο Ρέντη

Χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν στις καρναβαλικές εκδηλώσεις στου Ρέντη, όπου δεκάδες άρματα και πληρώματα έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους σε κεντρικούς δρόμους της περιοχής.

Παιδιά διαφόρων ηλικιών αλλά και μεγαλύτεροι, είτε συμμετείχαν σε κάποιο από τα 20 πληρώματα, είτε παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις υπό τους ήχους χαρούμενων γιορτινών τραγουδιών, που κατέκλυσαν τους δρόμους της περιοχής.

Ο βασιλιάς καρνάβαλος φέτος ήταν ένας γορίλας, ενώ ανάμεσα στα 15 άρματα που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, ξεχώρισαν αρκετοί ήρωες γνωστών αγαπημένων παραμυθιών.

Καρναβάλι στο Ρέντη
Καρναβάλι στο Ρέντη

Εντυπωσιακές εικόνες από την αναβίωση της πλακιώτικης Αποκριάς

Αναβίωση του Καρναβαλιού στην Πλάκα, Κυριακή 17 Μαρτίου 2024. Πρόκειται για δράση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με την υποστήριξη του δήμου Αθηναίων.
Αναβίωση του Καρναβαλιού στην Πλάκα, Κυριακή 17 Μαρτίου 2024. Πρόκειται για δράση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με την υποστήριξη του δήμου Αθηναίων. INTIME
Αναβίωση του Καρναβαλιού στην Πλάκα, Κυριακή 17 Μαρτίου 2024. Πρόκειται για δράση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με την υποστήριξη του δήμου Αθηναίων. ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Αναβίωση του Καρναβαλιού στην Πλάκα, Κυριακή 17 Μαρτίου 2024. Πρόκειται για δράση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με την υποστήριξη του δήμου Αθηναίων.
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
Αναβίωση του Καρναβαλιού στην Πλάκα, Κυριακή 17 Μαρτίου 2024. Πρόκειται για δράση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με την υποστήριξη του δήμου Αθηναίων.
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα