Αποζημίωση 8,8 εκατ. σε αγωγή κακοδικίας από 176 υγειονομικούς

Διαβάζεται σε 1'
Συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το ΣτΕ
Συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το ΣτΕ Eurokinissi @ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Οι υγειονομικοί υποστηρίζουν πως οι 19 Σύμβουλοι Επικρατείας υπήρξαν “βαριά αμελείς” όταν το 2022 απέρριψαν την αίτησή τους κατά της υπουργικής απόφασης που προέβλεπε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους.

Συζητήθηκε ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου Εκδικάσεως Αγωγών Κακοδικίας, η αγωγή κακοδικίας που έχουν καταθέσει 176 υγειονομικοί σε βάρος 19 δικαστών της πλειοψηφίας της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Οι υγειονομικοί που προσήλθαν στη δικαστική αίθουσα προκαλώντας εντάσεις κατά τη συζήτηση, διεκδικούν συνολική αποζημίωση ύψους 8,8 εκατ. ευρώ. Υποστηρίζουν πως οι 19 Σύμβουλοι Επικρατείας υπήρξαν «βαριά αμελείς» όταν το 2022 απέρριψαν κατά πλειοψηφία την αίτησή τους κατά της υπουργικής απόφασης που προέβλεπε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι οι δικαστικοί λειτουργοί παραβίασαν το υπηρεσιακό τους καθήκον και βασικές αρχές της λειτουργίας του δικαστηρίου που αφορούν στην ισότητα των διαδίκων και «οδήγησαν σε ένα αποτέλεσμα που επιβαρύνει δραστικά την προσωπική τους κατάσταση».

Ως προς τη βαριά αμέλεια κατά την άσκηση άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων υποστηρίζουν: «εξηγείται ενδεχομένως από την έντονη πίεση που δέχθηκαν από την πολιτική διοίκηση, πλην όμως τούτο δεν αίρει το βαθμό της υπαιτιότητας του που ανάγεται σε βαρεία αμέλεια».

Η απόφαση αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα