Άρειος Πάγος: Άσκηση αναίρεσης της παύσης της δίωξης Ψωμιάδη

Διαβάζεται σε 1'
Παναγιώτης Ψωμιάδης
Παναγιώτης Ψωμιάδης EUROKINISSI

Την άσκηση αναίρεσης της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με την οποία “έκλεισε” η υπόθεση που αφορούσε τον Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον αδερφό του, προχώρησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχ. Ζήσης.

Στην άσκηση αναίρεσης κατά της απόφασης να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη κατά του πρώην Νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, και του αδελφού του, Διονύση, για τις πράξεις της κακουργηματικής απιστίας κατά συναυτουργία και της κακουργηματικής ψευδούς βεβαίωσης κατ΄ εξακολούθηση που στρέφεται άμεσα κατά Ν.Π.Δ.Δ, (Περιφέρεια Θεσσαλονίκης), προχώρησε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αναίρεση ασκείται, για εσφαλμένη εφαρμογή ουσιαστικής ποινικής διάταξης. Για το λόγο αυτό το αρμόδιο τμήμα του ανώτατου Δικαστηρίου που θα εξετάσει την υπόθεση, θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να πρόκειται για “κρυπτοαμνηστία”, η οποία είναι αντισυνταγματική, «ενόψει του ότι υπάρχουν και εκκρεμείς υποθέσεις στα Δικαστήρια με κατηγορούμενους -αιρετούς και υπαλλήλους των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού- με ζημία αρκετών εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος των Περιφερειών και του Δημοσίου !!!».

Η οριστική παύση της ποινικής δίωξης των δύο κατηγορουμένων ήρθε με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τον Οκτωβρίου του 2023. Η δικογραφία άφορα στην πρόσληψη μέσω συμβάσεων έργου, στη Νομαρχία 81 ατόμων, που κατά την κατηγορία ήταν στενοί συγγενείς και γνωστοί των δύο κατηγορουμένων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα