Αρκαδία: Συνελήφθησαν κακοποιοί που έδεσαν και λήστεψαν ηλικιωμένους

Διαβάζεται σε 2'
Ληστής (φωτογραφία αρχείου)
Ληστής (φωτογραφία αρχείου) ISTOCK

Τρία ηλικιωμένα αδέλφια έπεσαν θύματα ληστείας μέσα στο σπίτι τους από δύο κακοποιούς, οι οποίοι έπειτα από καταδίωξη, συνελήφθησαν.

Θύματα ληστείας μέσα στο σπίτι τους έπεσαν σήμερα το πρωί στην Δόριζα Τρίπολης Αρκαδίας, τρία ηλικιωμένα αδέλφια, δύο αδελφές 74 και 68 ετών αντίστοιχα και ο 87χρονος αδελφός τους από δύο κακοποιούς, έναν 46χρονο  και τον 45χρονο συνεργό του.

Οι δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα στην ισόγειο μονοκατοικία όπου διέμεναν οι παθόντες.

Με την απειλή όπλου (ρέπλικα) και μαχαιριού τους ακινητοποίησαν, τους έδεσαν με σχοινί και στη συνέχεια αφού ερεύνησαν του χώρους αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 19.065 ευρώ, καθώς επίσης και διάφορα κοσμήματα συνολικής αξίας 500 ευρώ. Οι δράστες στη συνέχεια κατάφεραν να διαφύγουν, ενώ λίγα λεπτά μετά, η 68χρονη κατάφερε να αποδεσμευτεί και να ενημερώσει τηλεφωνικά την Αστυνομία.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις, όπου κατόπιν επισταμένων ερευνών στον ορεινό όγκο στον οποίο είχαν διαφύγει οι δράστες, το μεσημέρι εντοπίστηκαν και ύστερα από καταδίωξή, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν, ενώ στην κατοχή τους, βρέθηκε το χρηματικό ποσό που είχε αφαιρεθεί, καθώς και τα κοσμήματα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες είχαν μεταβεί στην περιοχή με ένα αυτοκίνητο νοικιασμένο από εταιρεία, στην Πλατεία Αττικής στην Αθήνα, στο οποίο είχαν τοποθετήσει πινακίδες κυκλοφορίας, για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή πριν από 8 ημέρες στο Τ.Α. Τρίπολης. Ακόμη σε έρευνα στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ψεύτικο πιστόλι (ρέπλικα), ένα πλαστό Δελτίο Ταυτότητας Κροατικών Αρχών, μία πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης Κροατικών αρχών, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, μονωτικές ταινίες, δεματικά και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Επιπρόσθετα, ο 45χρονος, όπως διαπιστώθηκε, είχε παραβιάσει τους όρους 8ήμερης άδειας που του είχε χορηγηθεί από το Κατάστημα Κράτησης Χανίων όπου κρατείτο για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες με την σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Οι δύο αδελφές μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης για την παροχή πρώτων βοηθειών, όπου και παραμένουν προληπτικά για τη διενέργεια εξετάσεων. Η έρευνα διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα