Αχαΐα: Παρέμβαση εισαγγελέα για τα δύο νεκρά βρέφη μέσα σε ένα χρόνο

Διαβάζεται σε 2'
Αχαΐα: Παρέμβαση εισαγγελέα για τα δύο νεκρά βρέφη μέσα σε ένα χρόνο
ISTOCK

Εισαγγελική παρέμβαση για τους θανάτους των δύο παιδιών της ίδιας οικογένειας μέσα σε διάστημα ενός έτους, στην Κάτω Αχαΐα.

Εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στην υπόθεση του θανάτου δύο βρεφών της ίδιας οικογένειας μέσα σε διάστημα μόλις ενός έτους έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών.

Την παραγγελία για περαιτέρω διερεύνηση δόθηκε δεδομένου της ύπαρξης τετελεσμένου γεγονότος, που είναι ο θάνατος του βρέφους 20 ημερών, το καλοκαίρι του 2022 στην Κάτω Αχαΐα, περιοχή που εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Εισαγγελίας.

Τα δυο κοριτσάκια 20 ημερών και δυο μηνών, αντίστοιχα, άφησαν την τελευταία τους πνοή σε διάστημα 15 μηνών.

Την περασμένη εβδομάδα μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου είχε μεταφερθεί με σπασμούς το δύο μηνών μωρό, και ενώ η κλινική του κατάσταση δεν υποδήλωνε κάτι ανησυχητικό, έφυγε από τη ζωή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μητέρα μετά την τραγική κατάληξη και δεδομένου πως οι εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο κοριτσάκι κατά την παραμονή του στο Νοσοκομείο δεν εντόπισαν κάποια σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενημέρωσε τους θεράποντες ιατρούς πως πριν από ένα χρόνο είχε χάσει ακόμα ένα παιδί.

Επρόκειτο για το μόλις 20 ημερών μωρό και το πρώτο παιδί της οικογένειας που έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2022 υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Από την νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, δεν εξήχθησαν συμπεράσματα για τις συνθήκες και τα αίτια του θανάτου του. Στην ιατροδικαστική έκθεση δεν αναγράφεται αιτία θανάτου, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων.

Στην πρόσφατη περίπτωση του μωρού δυο μηνών, άγνωστο παραμένει το αποτέλεσμα της νεκροψίας που έγινε το περασμένο Σάββατο.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Pelop, ξεκινά γενετικός έλεγχος που θα αφορά στις περιπτώσεις των δύο μωρών, καθώς εκτιμάται πως υπάρχει γονιδιακό υπόβαθρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα