Δείκτης Αντίληψης Διαφθοράς: Βελτίωση κατά επτά βαθμίδες για την Ελλάδα το 2019

Δείκτης Αντίληψης Διαφθοράς: Βελτίωση κατά επτά βαθμίδες για την Ελλάδα το 2019
Ευρωπαϊκή σημαία με φόντο την Ακρόπολη Eurokinissi

Σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η Ελλάδα ανέβηκε στην 60ή θέση από την 67η, με 48 βαθμούς έναντι 45 - Ήταν δε από τις λίγες χώρες που βελτίωσαν σημαντικά τη θέση τους.

Βελτίωση κατά επτά θέσεις κατέγραψε η Ελλάδα το 2019, σε σχέση με το 2018, στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς 2019, που εκδίδει και δημοσιοποιεί η Διεθνής Διαφάνεια.

«Η φετινή βελτιωμένη κατάταξη της χώρας μας στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς αποδίδεται στις μεταρρυθμίσεις που αναλήφθηκαν το β’ εξάμηνο του έτους για την καταπολέμηση διαφθοράς», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Άγγελος Μπίνης, Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Η χώρα ανέβηκε στην 60ή θέση σε σύνολο 180 χωρών, από την 67η όπου βρισκόταν πέρυσι, συγκεντρώνοντας 48 βαθμούς έναντι 45. Ήταν, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, από τις λίγες χώρες που βελτίωσαν σημαντικά τη θέση τους, ενώ αντίθετα είχε χάσει πόντους μεταξύ 2017 και 2018.

Η έκθεση σημειώνει τη δημιουργία της Ανεξάρτητης Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, η οποία ιδρύθηκε με το πρώτο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης περί επιτελικού κράτους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα