Δεκαπενταύγουστος: Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο εορτασμός της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο

Δεκαπενταύγουστος: Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο εορτασμός της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο
Εορτασμοί στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο (φωτογραφία αρχείου) INTIME NEWS

Με την προσέλευση εκατοντάδων προσκυνητών στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά, στην Καστανιά Ημαθίας, ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου.

Στην Παναγία Σουμελά, στο χωριό Καστανιά του όρους Βέρμιο, στην Ημαθία, οι πιστοί έχουν ξεκινήσει να συρρέουν για προσκύνημα ενόψει του Δεκαπενταύγουστου.

Η Παναγία Σουμελά αποτελεί σύμβολο της Ορθοδοξίας για τους απανταχού Ποντίους και τους Έλληνες του βορρά. Κάθε χρόνο, όπως και φέτος, πιστοί από ολόκληρη την Ελλάδα συρρέουν για να προσκυνήσουν και να τιμήσουν την Κοίμηση της Θεοτόκου.

Το πρωί της Δευτέρας, τελέστηκαν Όρθρος και Θεία Λειτουργία και μέχρι το απόγευμα οι πιστοί θα προσκυνούν την εικόνα της Παναγίας Σουμελά. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στις 6 το απόγευμα θα γίνει η υποδοχή των ιερών εικόνων του Αγίου Ιωάννου του Βαζελώνος και του Αγίου Γεωργίου του Περιστερεώτα και θα ακολουθήσει ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός και λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν το «Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα» και το Σωματείο «Παναγία Σουμελά» που διοργανώνουν το προσκύνημα ως «συνέχεια της Eθνικό-θρησκευτικής παράδοσης του Ελληνισμού στον Αλησμόνητο Πόντο», η φετινή εκδήλωση «στέλνει ένα μήνυμα ενότητας και αγάπης στον απανταχού Ελληνισμό και το μήνυμα αυτό, από τα καμπαναριά της Σουμελιώτισσας θα ενωθεί με τους ήχους της καμπάνας του μοναστηριού της Παναγίας Σουμελά στον αλησμόνητο Πόντο, όπου θα λειτουργήσει ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και θα ακουστεί έτσι για μια φορά ακόμα ότι Ποντιακός Ελληνισμός είναι ζωντανός και συνεχίζει δίνοντας το παρόν ως αδιάσπαστο μέλος του συνόλου του Ελληνισμού».






Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα