Δίκη Πισπιρίγκου: Ευθεία επίθεση Κούγια σε μάρτυρα

Διαβάζεται σε 3'
Δίκη Πισπιρίγκου: Ευθεία επίθεση Κούγια σε μάρτυρα
INTIME

«Επιστημονικέ απατεώνα! Κάνε μου μήνυση» φώναζε ο Αλέξης Κούγιας προς τον καθηγητή Τοξικολογίας, Νίκο Ράικο, ο οποίος έχει καταλήξει στο ότι στην 9χρονη Τζωρτζίνα χορηγήθηκε κεταμίνη.

Εκτός ορίων βγήκε την Πέμπτη η διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, στο εδώλιο του οποίο κάθεται η Ρούλα Πισπιρίγκου.
Ο υπερασπιστής της, Αλ. Κούγιας, επιτέθηκε στον καθηγητή τοξικολογίας, Νίκο Ράικο, ο οποίος έχει καταλήξει στο ότι στην 9χρονη Τζωρτζίνα χορηγήθηκε κεταμίνη. Ο συνηγορος έφτασε στο σημείο να τον αποκαλέσει «επιστημονικό απατεώνα».
Παρά τις προσπάθειες του δικαστηρίου να προστατεύσει το μάρτυρα, χρειάστηκε τελικά η διακοπή της δίκης προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Στο «χορό» των … προσφωνήσεων μπήκε και η μητέρα της κατηγορούμενης, με αποτέλεσμα η πρόεδρος της έδρας να ζητήσει την απομάκρυνσή της από την αίθουσα.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αλ. Κούγιας ξεκίνησε να ρωτά γύρω από την επιστημονική πορεία του μάρτυρα, καθώς και για τη θέση που έχει λάβει ο τελευταίος σε άλλες υποθέσεις που έχει χειριστεί ο συνήγορος.
Παρά την επιμονή του Αλ. Κούγια να απαντήσει ο Νικ. Ράικος, το δικαστήριο δεν επέτρεψε τις ερωτήσεις ως «άσχετες με το αντικείμενο της δίκης». Μάλιστα, ο συνήγορος χαρακτήρισε «μεροληπτική την έδρα» καθώς δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει γύρω από το ζήτημα αυτό.
Υπεράσπιση: Στο βιογραφικό σας δηλώνετε ιατροδικαστής… κυρία Πρόεδρε πρόκειται για έναν άνθρωπο με ελλιπείς γνώσεις που απλά μαζεύει πτυχία. Κάνατε κύριε καμία άλλη σπουδή;
Μάρτυρας: Η ερευνητική μου δουλειά, η ακαδημαϊκή μου πορεία! Εκπαιδεύω δικαστικούς τοξικολογους!
Πρόεδρος: τέλος κύριε μάρτυρα! Δεν απαντάτε άλλο!
Υπεράσπιση: Κυρία Πρόεδρε να είστε πιο ευγενική!
Πρόεδρος: κι εσείς να ρωτάτε εντός του θέματος!
Υπεράσπιση: Σαν ιατροδικαστής πόσες νεκροψίες – νεκροτομές έχετε κάνει;
Μάρτυρας: Πάνω από 300 νεκροτομές έχω και κλινικές εξετάσεις. Η ομάδα μου είναι η μόνη ομάδα που κάνει κλινική τοξικολογια! Έχω πάνω από 1000 περιστατικά τον χρόνο!
Υπεράσπιση: Σε υπόθεση προ ετών που είχα την υπόθεση με το αρσενικό και τον καθηγητή στη Θεσσαλονίκη…
Πρόεδρος: Τι σχέση έχει;
Υπεράσπιση: Απευθύνθηκε στον κ. Τσατσάκη!
Μάρτυρας: Όχι βέβαια!
Πρόεδρος: Δεν θα απαντήσετε!
(…)
Υπεράσπιση: Στις 14/3/22 ήταν η γνωμοδότηση σας στην κυρία Σαλάππα με βάση την οποία συνελήφθη η κατηγορούμενη. Γι αυτήν την ανακάλυψη σας έχετε κάνει κάποια δημοσίευση;
Μάρτυρας: Υπάρχει δημοσίευση! Για τη μέθοδο αυτή υπάρχει δημοσίευση από τον Φλεβάρη του 2022!
Υπεράσπιση: Ντροπή σας! Ντροπή σου! Ο Θεός δε θα σε συγχωρήσει ποτέ! Έχεις κάνει δημοσίευση πριν τη γνωμοδότηση; Ντροπή σου! Αθεόφοβε και κάνε μου μήνυση! Τώρα κάνε μου μήνυση!
Μητέρα Πισπιρίγκου (προς Ράϊκο): «Κοίτα τον! Γελάει!»
Πρόεδρος: «Εσείς θα περάσετε εξω!».
Η «διαμάχη» συνεχίστηκε και στους διαδρόμους, όπου ο Αλ. Κούγιας φώναζε προς το μάρτυρα: «Απατεώνα! Απατεώνα! Επιστημονικέ απατεώνα! Κάνε μου μήνυση τώρα!».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα