Δίκη Πισπιρίγκου: Επεισοδιακή και η τρίτη ημέρα εξέτασης του εντατικολόγου Άνδρέα Ηλιάδη

Δίκη Πισπιρίγκου: Επεισοδιακή και η τρίτη ημέρα εξέτασης του εντατικολόγου Άνδρέα Ηλιάδη
Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου Giannis Dimitropoulos / SOOC

Με την εξέταση του εντατικολόγου, επικεφαλής της ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας Ανδρέα Ηλιάδη, συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου. Εντάσεις και φωνές επικράτησαν εντός της δικαστικής αίθουσας.

Με ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα συνεχίστηκε η κατάθεση του εντατικολόγου, επικεφαλής της ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας Ανδρέα Ηλιάδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στην δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της, Τζωρτζίνας .

Η κ. Ηλιάδης βρέθηκε στο βήμα για τρίτη δικάσιμο και δέχθηκε ερωτήσεις από την υπεράσπιση της κατηγορουμένης που και αυτήν την φορά επανήλθε με υπόνοιες που έχει εκφράσει για τις μεταμοσχεύσεις οργάνων.

Ο συνήγορος της Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, σήμερα εξέφρασε την θέση ότι η Τζωρτζίνα ενδέχεται να πέθανε από άλλη παθολογική αιτία πλην της καρδιάς, εκδοχή που μέχρι σήμερα διατύπωνε με έμφαση λέγοντας πως το παιδί είχε αδιάγνωστο πρόβλημα καρδιάς.

“Επιμένουμε ότι η ανακοπή στις 25/1/2022 και θάνατος στις 29/1/2022, δεν οφείλεται σε ενέργεια της κατηγορουμένης αλλά σε πρόβλημα υγείας που δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ. Αυτό επαληθεύεται από καταθέσεις μαρτύρων (Κουρή, Μακρυθανάση και Αναστασάκη). Όπως εξελίσσεται η διαδικασία διαπιστώνεται πως εκτός από καρδιολογικά προβλήματα, η ανακοπή προκύπτει και από επιληπτικά επεισόδια” είπε ο κ. Κούγιας στο δικαστήριο, θέση που δεν βρήκε σύμφωνο τον κ. Ηλιάδη “Η επιληπτική κρίση δεν οδηγεί σε ανακοπή” τόνισε ο εντατικολόγος.

Ο κ. Ηλιάδης δέχθηκε βροχή ερωτήσεων από τον συνήγορο της 34χρονης, σχετικά με μηνύσεις που, σύμφωνα με τον κ. Κούγια, έχουν υποβάλει σε βάρος του η οικογένεια της Ρούλας Πισπισπιρίγκου και ο κ. Δασκαλάκης. Ο συνήγορος είπε στο δικαστήριο πως έχει κατατεθεί μία μήνυση από την οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου (μητέρα, αδελφή, θείο και πατριό) στον Ανδρέα Ηλιάδη και μία μήνυση μόνο από τον πατέρα Μάνο Δασκαλάκη.

Αλέξης Κούγιας: (όταν ο μάρτυρας του απαντούσε πως δεν θυμάται το περιεχόμενο της μήνυσης) Σας κάλεσαν πριν από λίγο και δεν γίνεται να μην θυμάστε. Πείτε για να μάθουν όλοι. Να δούμε ποιος είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος που θέλει να γίνει διάσημος. Έδωσε του μηνύματα του με την κατηγορουμένη και συγκεκριμένο δημοσιογράφο που έχει προνομιακή σχέση με τον κύριο. Θυμάστε τι έλεγε η μήνυση της οικογένειας της κατηγορουμένης;

Ανδρέας Ηλιάδης: Να μου το θυμίσετε.

Ο κ. Κούγιας διάβασε τη μήνυση στο δικαστήριο σύμφωνα με την οποία ο κ. Ηλιάδης παραχώρησε στις 11/7/2022 συνέντευξη στο twitter και αναφέρθηκε στα θέματα νοσηλείας της Τζωρτζίνας, λέγοντας για την συμπεριφορά της οικογένειας Πισπιρίγκου, ότι δεν επέδειξαν ενδιαφέρον για την υγεία του παιδιού.

Αλέξης Κούγιας: Υπάρχει απόρρητο για εσάς;

Ανδρέας Ηλιάδης: Οι συγγενείς της μητέρας δεν επέδειξαν κανένα ενδιαφέρον. Δε θέλησαν να με συναντήσουν.. Δεν υπάρχει ιατρικό απόρρητο. Είναι πληροφορίες για τη σχέση εμού μαζί με τους συγγενείς. Έχω αναλύσει αυτή τη σχέση στον πταισματοδίκη. Εκατοντάδες παππούδες έρχονται, είναι πρώτη φορά που είδα τέτοια αδιαφορία

Αλέξης Κούγιας: Τι σχέση έχετε εσείς με υπόθεση; Γιατί δώσατε αυτή τη συνέντευξη;

Ανδρέας Ηλιάδης: Δε θα απαντήσω.

Η στάση του εντατικολόγου πρυροδότισε κι άλλο την ατμόσφαιρα με τον συνήγορο να ζητά , όχι για πρώτη φορά στην σημερινή δικάσιμο, την παρέμβαση προέδρου ώστε να απαντήσει ο μάρτυρας. Η πρόεδρος απαγόρευσε την ερώτηση και ο κ. Κούγιας εξεμάνη .

Αλέξης Κούγιας: Ένας μάρτυρας που έχει έρθει εδώ να κάνει το μαύρο άσπρο, εξέθεσε την ιατρική και πήρε το ρόλο του ψυχιάτρου..Μπορείτε να μου πείτε με ποιο δικαίωμα δώσατε διαδικτυακή συνέντευξη και αναφερθήκατε σε γεγονότα που αντιληφθήκατε όταν ήσασταν στην κλινική; Τι είστε ψυχίατρος ή εντατικολόγος;

Πρόεδρος: Δε θα απαντήσετε.

Αλέξης Κούγιας: Θα προσφύγω στο δικαστήριο. Όταν ήρθε εδώ ήταν ήδη μηνυόμενος από την οικογένεια Πισπιρίγκου, το απέκρυψε και χρησιμοποίησε αυτό το δράμα για να γίνει διάσημος. Μετεβλήθη σε προκατειλημμένο παράγοντα της δίκης. Ο συγκεκριμένος για να αξιολογηθεί θα πρέπει να αναδειχθεί τι είναι. Εμφανίστηκε σαν Σαμαρείτης, άλλο εάν έχει κάνει ρεκόρ μεταμοσχεύσεων χωρίς να γνωρίζουμε που έχουν πάει τα όργανα. Και δεν υπάρχει κλινική στον κόσμο με 14 μεταμοσχεύσεις.

Εισαγγελέας: Έχω πολλές φορές πει σε τέτοιου είδους ερωτήσεις πως απαγορεύονται διότι δεν έχουν σχέση με το αποδεικτέο θέμα. Το δικαστήριο δεν μπορεί να διερευνήσει τι κάνει και σκέφτεται κάθε μάρτυρας. Δε μας ενδιαφέρει εάν φεύγει από εδώ και δίνει συνεντεύξεις. Το εάν έχει δώσει συνεντεύξεις στα κανάλια δε μας ενδιαφέρει. Καλά κάνει η οικογένεια της κυρίας Πισπιρίγκου και ασχολείται με τις εκπομπές. Αν ασχολούμαστε εμείς χάνουμε πολύτιμο χρόνο.

Αλέξης Κούγιας: Αυτή η κίνηση έγινε από τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Πατρών για να προστατέψει την οικογένεια της κατηγορουμένης. Δεν ήμουν πληροφορημένος, αλλιώς θα τον είχα ρωτήσει. Το πληροφορήθηκα σήμερα…Ο κ. Ηλιάδης απαράδεκτα ανήθικα έδινε συνεντεύξεις στο twitter και μιλούσε για αυτούς.

Στην συνέχεια, με αφορμή ένα μήνυμα της κατηγορουμένης προς τον γιατρό στο οποίο τον καλούσε να φάνε σουβλάκια, ο συνήγορος ρώτησε:

Αλέξης Κούγιας: Πως κρίνετε το γεγονός ότι αυτή η γυναίκα δείχνει αγάπη και εκτίμηση για έναν γιατρό και προσπαθεί να τον καλέσει με τον φτωχό σύζυγο της…Αυτό δείχνει αδιάφορη μητέρα;

Ανδρέας Ηλιάδης: Δεν είπα ποτέ ότι είναι αδιάφορη η μητέρα.

Αναφερόμενος στα επεισόδια που εμφάνισε το παιδί λίγες μέρες πριν καταλήξει , τόσο στο νοσοκομείο Πάτρας και εν συνεχεία στο Παίδων της Αθήνας , ο κ. Ηλιάδης είπε: “Επειδή αυτά τα επεισόδια μου τα έχει στείλει μητέρα και τα έχω δει πολλές φορές με μεγάλη προσοχή και τα έχω στείλει και στο Μικτό Ορκωτό, μπορούμε να τα δούμε και να τα εξηγήσω. Είναι τις ημέρες που βρίσκεται το παιδάκι στην παιδιατρική. Είναι 3 βίντεο. Μάλιστα το ένα το έχει σβήσει συνομιλητής μου αλλά έχω κρατήσει στιγμιότυπα. Δεν είναι επιληψία, σπασμοί, καρδιακή ανακοπή, δεν είναι τίποτα. Είναι ένα παιδί που ανεβάζει σφίξεις. Ο κορεσμός δεν είναι φυσιολογικός και το μόνιτορ μας δίνει πληροφορίες για το μισάωρο πριν επεισόδιο”

Αλέξης Κούγιας: Ποια ειδικότητα μπορεί να κρίνει εάν είναι επιληπτικό επεισόδιο;

Ανδρέας Ηλιάδης: Κάθε γιατρός οφείλει να γνωρίζει επιληπτικές κρίσεις…Έγιναν τρία εγκεφαλογραφήματα κανένα δεν έδειξε επιληπτική δραστηριότητα.

Αλέξης Κούγιας: Αυτό που φαίνεται στο βίντεο μπορεί να το προκαλέσει η κυρία κατηγορουμένη; Αυτά τα επεισόδια, όλα, μέχρι 26/1 τα προκάλεσε με δικές της ενέργειες η κατηγορουμένη;

Ανδρέας Ηλιάδης: Αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω. Αυτό που μπορώ να σας πω ότι οι γιατροί της ΜΕΘ Παίδων δεν είδαμε κανένα επεισόδιο σπασμών.

Ο μάρτυρας κάποια στιγμή οργίστηκε με τον καταιγισμό ερωτήσεων του συνηγόρου και φωνάζοντας είπε στον κ. Κούγια: “Πρώτα πάμε σε έμφραγμα, μετά σε πρόβλημα στην καρδιά, μετά σε γονίδιο, μετά σε θρομβοφιλία, σε λύκο! Αποφασίστε από τι πέθανε η Τζωρτζίνα και πείτε μας!”

Από Έδρας , ο κ. Ηλιάδης κλήθηκε να περιγράψει την συμπεριφορά και δύο των γονιών και είπε πως είχαν καλή συνεργασία και ότι “Δεν ένιωσα κάτι το ιδιαίτερο”. Είπε επίσης πως όλο το διάστημα οι σχέσεις τους δεν διαταράχθηκαν και πως ο πατέρας της Τζωρτζίνας Μάνος Δασκαλάκης του είχε ζητήσει να μην εκφράζει απόψεις για μη ιατρικά θέματα (αφορά την προτροπή του κ. Ηλιάδη να κλειστεί ραντεβού με ψυχίατρο)

Πρόεδρος: Υπήρχαν εκδηλώσεις αισθημάτων ευγνωμοσύνης των γονιών;

Μάρτυρας: Έχω κάτι. «Στον καλύτερο γιατρό και ήρωα μου, Τζωρτζίνα». Είναι η καρδιά της Τζωρτζίνας που δόθηκε από τη μητέρα σε μένα και νομίζω ότι είναι λίγο οξύμωρο όταν ένας γιατρός ζητάει όργανα, η μητέρα να δίνει την καρδιά.

Ο κ. Ηλιάδης ρωτήθηκε από το συνήγορο υποστήριξης της κατηγορίας σχετικά με την αυξημένη τιμή τροπονίνης που είχε εμφανίσει η Τζωρτζίνα με τον μάρτυρα να απαντά πως η αυξημένη ένδειξη στις 21 Ιανουαρίου 2022 είναι ανεξήγητη.

Πρόεδρος: Αυτή η αύξηση εξηγείται;

Μάρτυρας: Η δυσπραγία της καρδιάς προκαλεί αύξηση τροπονίνης

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 27 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα