Κούγιας: Υπόθεση όνειδος με την Πισπιρίγκου, άκουσαν τις εκπομπές

Διαβάζεται σε 4'
Η κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης κόρης της, Ρούλα Πισπιρίγκου
Η κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης κόρης της, Ρούλα Πισπιρίγκου Giannis Dimitropoulos / SOOC

Την αγόρευση του υπέρ της αθωότητας της Ρούλας Πισπιρίγκου ξεκίνησε ο συνήγορος της Αλέξης Κούγιας. Μίλησε για ανυπαρξία αποδείξεων ενώ εξαπέλυσε τα πυρά του κατά της καταδικαστικής εισήγησης της εισαγγελέως.

Με αναφορές στη δίκη Λιγνάδη, στον τέως υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα, και φυσικά στις τηλεοπτικές εκπομπές που ασχολήθηκαν με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, ξεκίνησε την αγόρευσή του ο υπερασπιστής της, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος αρκετές φορές στράφηκε προς τους ενόρκους, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Η κατηγορούμενη ζητά από εσάς όταν αποφασίσετε να κοιμάστε ήσυχοι, να έχετε συνείδηση και συναίσθηση ότι την κρίνατε δίκαια και όχι με όσα λέγονται στις εκπομπές που προκαταδίκασαν την δυστυχισμένη γυναίκα».

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου εκδικάζεται η δίκη για την ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, ο συνήγορος υπεράσπισης στράφηκε κατά πάντων αναφορικά με τη «μοναδική στα παγκόσμια χρονικά δίκη», οποία τη χαρακτήρισε. «Η υπόθεση αυτή είναι όνειδος για την ελληνική δικαιοσύνη. Η κατηγορούμενη βρίσκεται εδώ εξαιτίας του κ. Τσιάρα, ενός γιατρού, ενός ανεκδιήγητου που άκουγε τις εκπομπές κι ενός ασυνείδητου εισαγγελέα. Στην Ελλάδα δεν είμαστε Ουγκάντα! Στην υπόθεση Λιγνάδη συνελήφθη με ένταλμα ενώ ήταν στην αστυνομία χωρίς να δώσει εξηγήσεις! Το ίδιο έγινε κι εδώ!» είπε μεταξύ άλλων στο δικαστήριο, ενώ από τα πυρά του δεν γλίτωσαν ούτε οι εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση.

Ανυπαρξία αποδείξεων

Ο Αλέξης Κούγιας τόνισε την ανυπαρξία αποδεικτικών στοιχείων αναφορικά με την κατηγορία. «Δεν είμαι βέβαιος -είπε στρεφόμενος προς τους ενόρκους- έχω αγωνία αν έχετε συνειδητοποιήσει την κατηγορία. Πρέπει να είστε βέβαιοι ότι το έχει κάνει αυτό που κατηγορείται και έχει αποδειχθεί…», ενώ αργότερα σχολίασε: «Το ερώτημα δεν είναι από τι πέθανε η Τζωρτζίνα αλλά αν τη σκότωσε η κατηγορούμενη . Υπάρχουν τόσες προσεγγίσεις…».

Σε άλλο σημείο, τόνισε πως δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας που να καταθέτει ότι η κατηγορούμενη προμηθεύτηκε, κατείχε και χορήγησε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα. Μάλιστα, επανέφερε το ότι υπήρχε κεταμίνη στο σάκο ανάνηψης ο οποίος ανοίχτηκε από τους νοσηλευτές όταν η 9χρονη υπέστη ανακοπή. «Σε οποιαδήποτε άλλη υπόθεση, αν αντικαθιστούσαμε την κεταμίνη και την μιδαζολάμη με ένα πιστόλι ή ένα μαχαίρι και είχαμε θάνατο από πυροβολισμό ή μαχαίρωμα, η απόφαση του δικαστηρίου θα ήταν εύκολα υπέρ της καταδίκης αυτών που έφεραν το όπλο του εγκλήματος στο δωμάτιο του θύματος. Κανένα δικαστήριο δεν θα δεχόταν ότι αυτός που έφερε το όπλο του εγκλήματος στον τόπο του εγκλήματος δεν το χρησιμοποίησε, διότι κάποιος άλλος κατά σύμπτωση έφερε ένα ίδιο όπλο στον ίδιο τόπο και χρόνο και το χρησιμοποίησε λίγο πριν, αλλά δεν βρέθηκε» ανέφερε.

Σχετικό Άρθρο

Κατά της εισαγγελέως

Όπως πήραν αναμενόμενο στράφηκε και κατά της εισαγγελέως του δικαστηρίου που κατά τη μαραθώνια εισήγηση της πρότεινε την καταδίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου. Συγκεκριμένα, ο Αλ. Κουπιάς σχολίασε: «αντί να αντιμετωπίσει το κατηγορητήριο σαν ένα μεγάλο ερώτημα, το αποδέχτηκε εκ των προτέρων σαν την απάντηση και έτσι ακολούθησε αντίστροφη πορεία σκέψης από την ορθόδοξη. Αντί αφετηρία της να είναι η αντικειμενική διερεύνηση της κατηγορίας και των αποδεικτικών στοιχείων, αφετερία της έγινε η προκατάληψη, η εκ προοιμίου παραδοχή της ενοχής και η «ιερή αγανάκτηση» που μετέτρεψε την πρόταση της σε κουραστική επίκληση του συναισθήματος των μελών του δικαστηρίου και της ιδιότητα σας ως γονέων, για να θολώσει την αντικειμενική σας κρίση και την διαύγεια την σκέψη σας. Αν κάτι δολοφονήθηκε σ’ αυτή τη διαδικασία, αυτό ήταν η επιστημονική αλήθεια και ο ορθός λόγος. Ήταν τόση προκατάληψη της κυρίας εισαγγελέα, ώστε όχι μόνο αποδέχτηκε την έκθεση του Ράικου σαν ιερό και απαραβίαστο κείμενο, αλλά και «θεοποίησαν» τον ίδιο τον Ράικό σαν έναν παντογνώστη επιστήμονα που μαζί με τον Πάπα, κατέχει κι αυτός το αλάθητο…».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι πλην της έκθεσης Ράικου, (σ.σ. Η υπεράσπιση την αμφισβητεί), «δεν υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο που να υποδεικνύει εγκληματική ενέργεια και αυτό δεν μπορεί να υποκατασταθεί ούτε να αντικατασταθεί με κουτσομπολιά και μηνύματα στο Viber, με τα σχόλια των τηλεδικαστών στις πρωινές, μεσημεριανές και απογευματινές τηλεοπτικές εκπομπές και τις αυθαίρετες και ανεύθυνες τοποθετήσεις των αυτόκλητων τηλε -ιατροδικαστών, των ανθρώπων δηλαδή που πάνω σε ένα ανθρώπινο δράμα εδώ και δύο χρόνια χτίζουν καριέρες και φτιάχνουν περιουσίες».

Ως προς το Μάνο Δασκαλάκη είπε: «Οι γονείς της Τζωρτζίνας ήταν αγαπημένοι μέχρι το θάνατο της κόρης τους και πάλευαν ενωμένοι για να πέσει φως στις συνθήκες θανάτου των άλλων δύο κοριτσιών τους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας συμπληρώνοντας πως η συμπεριφορά της κατηγορούμενης προς το παιδί της θεωρήθηκε τυπική, «ενώ το γεγονός ότι μια φορά ο Μάνος Δασκαλάκης ήρθε και βάλε λίγο λαδάκι στο μέτωπο της Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο του Ρίου, θεωρήθηκε… υπέρτατη και ασυναγώνιστη απόδειξη γονεϊκής αγάπης!».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα