Δίκη Πισπιρίγκου: Καλείται ξανά ο ιατροδικαστής Μπουζιάνης

Διαβάζεται σε 2'
Δίκη Πισπιρίγκου: Καλείται ξανά ο ιατροδικαστής Μπουζιάνης
Ρούλα Πισπιρίγκου EUROKINISSI

Με ομόφωνη απόφαση το ΜΟΔ αποφάσισε τη νέα κλήτευση του ιατροδικαστή Σωτήρη Μποζιάνη, ύστερα από αίτημα του Αλ. Κούγια

Ξανά στο βήμα του μάρτυρα θα βρεθεί ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης μετά το αίτημα της υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, ημέρες πριν την απολογία της για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Ομόφωνα τακτικοί δικαστές και ένορκοι έκαναν δεκτό το αίτημα του Αλέξη Κούγια ο οποίος ζήτησε τη διακοπή της δίκης προκειμένου να προσκομιστούν κρίσσωνες αποδείξεις. Συγκεκριμένα, με το έγγραφο που υπέβαλε στο δικαστήριο ζητά να κληθεί συμπληρωματικά ο ιατροδικαστής Σωτ. Μπουζιάνης μεταξύ άλλων για να:

  • Καταθέσει -αν υπάρχουν- φωτογραφίες από τη νεκροτομή της Τζωρτζίνας
  • εξηγήσει τα ευρήματα που αποτυπώνονται στις φωτογραφίες της νεκροψίας – νεκροτομής
  • διευκρινίσει βάση των φωτογραφιών αυτών εάν η Τζωρτζίνας είχε κυάνωση χειλέων και άνω/κάτω άκρων κατά το χρόνο του θανάτου της.

Νωρίτερα, το δικαστήριο απέρριψε αιτήματα που έχουν υποβάλει η υπεράσπιση και η υποστήριξη της κατηγορίας. Συγκεκριμένα, μετά από αντίστοιχη εισαγγελική πρόταση, δεν έγιναν δεκτά το αίτημα για τη διενέργεια νέας τοξικολογικής εξέτασης στο αίμα της 9χρονης και για τη νέα κλήτευση του καθηγητή κ. Ράικου προκειμένου να καταθέσει. Τέλος, η εισαγγελέας επιφυλάχθηκε ως προς το αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης της Ρούλας Πισπιρίγκου έως ότου ακούσει την απολογία της κατηγορουμένης.

Να σημειωθεί ότι κατά την ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε κι η κατάθεση της μάρτυρος υπεράσπισης και ιατροδικαστή Ουρανία Δημακοπούλου, η οποία ανέφερε ότι : «Δεν υπάρχει κανένα εύρημα που να συνάδει με δηλητηρίαση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα