Δίκη σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου: “Θα το έπαιρνα στον τάφο μου, αλλά ήρθε το metoo”

Διαβάζεται σε 4'
Ο Κώστας Κωστόπουλος
Ο Κώστας Κωστόπουλος Papadakis Press

Η κατάθεση της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου στη δίκη του πρώην σκηνοθέτη της τηλεοπτικής σειράς «Σασμός» Κώστα Κωστόπουλου, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό της, τον Ιούλιο του 2010.

Σε μια κατάθεση γεμάτη ένταση, η ηθοποιός Έλενα Αθανασοπούλου επιχείρησε να περιγράψει όσα έλαβαν χώρα τον Ιούλιο του 2010 με τον πρώην σκηνοθέτη της τηλεοπτικής σειράς «Σασμός» Κώστα Κωστόπουλο, ο οποίος κάθεται στο εδώλιο για βιασμό.

«Ένιωθα πολλά. Ντροπή, αηδία, βρωμιά. Είναι άσχημο… ειδικά εκείνη τη στιγμή που συμβαίνει… θέλεις να ανοίξει η γη να σε καταπιεί. Είσαι διαλυμένος…» υποστήριξε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η ηθοποιός κατέθεσε για την καταγγελία που έφερε ενώπιον της δικαιοσύνης το σκηνοθέτη, εξηγώντας πως μετά από τόσα χρόνια αποφάσισε να προχωρήσει. Όπως υποστήριξε, «φανταζόμουν ότι ήμουν η μόνη στο χώρο. Θα το έπαιρνα στο τάφο μου αλλά ήρθε το metoo και υπήρξαν και άλλες κοπέλες. Αυτά τα πράγματα πρέπει να καταγγέλλονται: σου κατακρεουργούν τα όνειρα πέρα από τα όσα παθαίνεις ως γυναίκα. Είναι παρά πολύ ψυχοφθόρο».

Κατά την καταγγέλλουσα, ο κατηγορούμενος είναι βίαιος, γεγονός που προκύπτει από διάφορες αναφορές. «Η Κατερίνα Διδασκάλου ήταν πολύ θυμωμένη μαζί του και μου είπε «σε εμπιστεύομαι, έχω παρόμοιο περιστατικό». Δεν τη ρώτησα τι ακριβώς αλλά ξέρω ότι όπως και με εμένα διέρρεε ότι είχαν σχέσεις», ανέφερε.

Πολιτική αγωγή: Ο ανακριτής κάλεσε πολλούς συντελεστές του Σασμού. Μάθατε τί είπαν περίπου;

Καταγγέλλουσα: Οι περισσότεροι έλεγαν ότι είναι σεξιστής κακοποιητικός, βίαιος. Έντονος και βίαιος άνθρωπος. Έχω ακούσει ότι έχει έπαρση, ότι έχει πετάξει καρέκλα στην κυρία Γερασιμίδου… είναι επικίνδυνος ένας άνθρωπος που έχει πετάξει καρέκλα και ντοσιέ. Τον πήγαν στην αστυνομία…

Υπεράσπιση: Ένα σημειωματάριο ήταν…

Καταγγέλλουσα: Πας στην αστυνομία για ένα σημειωματάριο; Τέσσερα χρόνια έκανε να συνέλθει η κοπέλα..

Το περιστατικό του βιασμού για το οποίο δικάζεται ο Κωστόπουλος

Η Έλενα Αθανασοπούλου κατέθεσε το περιστατικό που έφερε στο εδώλιο τον σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο. Όπως ανέφερε, όλα συνέβησαν ένα βράδυ του Ιουλίου 2010 όπου είχε βγει με γνωστούς της, μεταξύ των οποίων και τον κατηγορούμενο.

«Οι δυο μας πρέπει να ήπιαμε δυο μπουκάλια κρασί. Είχα πιει λίγο παραπάνω, ένιωσα ζαλάδα γιατί όλο μου γέμιζε το ποτήρι. Εκεί του είπα ότι δεν νιώθω καλά και να πάμε σπίτι. Εκείνος ήταν νορμάλ» είπε και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω πως μπήκα στο πίσω κάθισμα. Φαντάζομαι ήμουν υποβασταζόμενη, δεν έχω εικόνα σε τί κατάσταση ήμουν. Εγώ είχα χάσει τις αισθήσεις μου. Ξύπνησα και είχα ανεβασμένη φούστα, μου έλειπε το εσώρουχο και εκείνος είχε κατεβάσει το παντελόνι του. Εγώ από την ένταση πάνω στο κορμί μου ξύπνησα. Θυμάμαι ένα σεισμό. Αντέδρασα αλλά δεν σταμάτησε αμέσως. Λόγω της ορμής του…».

Η ηθοποιός επεσήμανε, δε, ότι η ίδια δεν είναι βέβαιη τί ήταν αυτό που την οδήγησε στο να ζαλίζεται τόσο έντονα. «Δεν έχω καταθέσει ότι μου έβαλε χάπι. Με ρώτησε ο ανακριτής αν το θεωρώ πιθανόν και του είπα δεν το θεωρώ απίθανο αλλά δεν μπορώ να τον κατηγορήσω. Δεν το αποκλείω όμως. Στο παρελθόν δεν το έχω ξαναζήσει αυτό έτσι» είπε.

Εισαγγελέας: Δεν φοβήθηκε μήπως τον καταγγείλετε; Επέλεξε να μην σας βιάσει εν ψυχρώ αλλά προτίμησε το χάπι γιατί φοβάται να μην αποκαλυφθεί. Γιατί όταν ξυπνάτε δεν σταματάει από τον ίδιο φόβο;

Καταγγέλλουσα: Ρωτήστε τον. Είχε ορμή. Εγώ αντέδρασα, κλωτσούσε, έσπρωχνα και ούρλιαζα και κάποια στιγμή αποτραβήχτηκε. Φοβόμουν να με πάει στο σπίτι. Ήθελα να δω ένα οικείο πρόσωπο, ήμουν στα χέρια του. Εγώ ήθελα να με αφήσει και να εξαφανιστεί. Δεν ήθελα να ήμουν μόνη, πήγα στο μαγαζί να βρω την κυρία Δρακάκη, που είναι φίλη μου. Ήθελα να είμαι με γνωστούς, όχι μόνη. Ήμουν σε κατάσταση αμόκ.

Πρόεδρος: Πού βρισκόσασταν;

Καταγγέλλουσα: Ήταν σκοτεινά, θυμάμαι μόνο σαν εικόνα το allou fun park. Νομίζω ήταν πάρκινγκ. Ήταν σκοτάδι, φοβόμουν κι εκείνος ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να με πάει σε κάποιον δικό μου. Μόνο σ’εκείνον μπορούσα να απευθυνθώ, ήμουν στην ανάγκη του. Τον παρακάλεσα να με πάει στο Ακρωτήρι. Όλη τη διαδρομή του ούρλιαζα. Με άφησε κι έφυγε.

Εισαγγελέας: Στο μαγαζί πώς μεταβάλατε τον ψυχισμό σας;

Καταγγέλλουσα: Κάθισα έξω από το Ακρωτήρι, αλλά ήμουν σε ασφαλές πλαίσιο, υπήρχαν φώτα και κίνηση. Ανά πάσα στιγμή υπήρχε κόσμος, κίνηση. Ένιωθα βρώμικη και αηδία, δεν ήθελα να πω κάτι. Σε ποιον να το έλεγα; Αν το έλεγα στη κυρία Δρακάκη θα το μάθαιναν αυτομάτως οι γονείς μου.

Ένταση υπήρξε κατά τη διάρκεια της εξέτασης της καταγγέλλουσας από την υπεράσπιση του Κώστα Κωστόπουλου, με τον πρόεδρο αρκετές φορές να παρεμβαίνει.

Υπεράσπιση: Κάνατε τεστ εγκυμοσύνης;

Πρόεδρος: Μην απαντάτε. Είχαμε εγκυμοσύνη; Τι ρωτάτε κυρία συνήγορε;  Είναι προς όφελος του πελάτη σας ότι υπαναχώρησε.

Υπεράσπιση: Πως σας πήρε αγκαλιά για να βγείτε φωτογραφία;

Υπεράσπιση: Έχω πει δεν τον καταγγείλω. Τι να του πω; Φύγε σε σιχαίνομαι;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα