Δίκη Τοπαλούδη: Σόκαρε ο ιατροδικαστής – “Ήταν ζωντανή όταν ρίχτηκε στο νερό”

Δίκη Τοπαλούδη: Σόκαρε ο ιατροδικαστής – “Ήταν ζωντανή όταν ρίχτηκε στο νερό”
Δίκη για την δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας Eurokinissi

"Για να κάνει κάποιος αυτά τα πράγματα δεν είναι μόνο ο δόλος του να κάνει σεξ. Είναι κάτι που εκφεύγει ακόμη και της ακραίας ανθρώπινης συμπεριφοράς" επεσήμανε ο ιατροδικαστής, που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή στο σώμα της άτυχης φοιτήτριας.

«Το τραύμα της κεφαλής ήταν πολύ σοβαρό. Θα μπορούσε να έχει προκαλέσει το θάνατο. Όμως δεν ήταν αυτό το τραύμα η τελική αιτία θανάτου της Ελένης Τοπαλούδη. Αποδείχθηκε ότι η τελική αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός. Η κοπέλα ήταν ζωντανή όταν ρίχτηκε μέσα στο νερό. Ήταν λιπόθυμη». Με αυτά τα λόγια ο ιατροδικαστής Παναγιώτης Κοτρέτσος, που διενήργησε τη νεκροψία -νεκροτομή, έδωσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον τρόπο που η φοιτήτρια στη Ρόδο άφησε την τελευταία της πνοή.

Με τον πατέρα της κοπέλας να φωνάζει στη δικαστική αίθουσα ότι η κόρη του υπέστη βασανιστήρια από τους κατηγορούμενους, ο ιατροδικαστής κατέθεσε πως ένας μη ειδικός βλέποντας την κοπέλα σε αυτή τη κωματώδη κατάσταση πολύ εύκολα θα μπορούσε να πιστέψει ότι ήταν νεκρή.

Εισαγγελέας: Μπορείτε να εκτιμήσετε πόση ώρα το θύμα βρίσκονταν ζωντανό μέσα στο νερό;

Μάρτυρας: Θα μπορούσε να είναι ένα οποιοιδήποτε διάστημα. Ούσα λιπόθυμη πέφτοντας μέσα στο νερό θα είχε λίγα λεπτά..

Ο μάρτυρας με βεβαιότητα είπε πως δεν υπήρξε συναινετική ερωτική επαφή, ότι η σορός της σύρθηκε για να μεταφερθεί, αλλά και πως αν είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, η Ελένη Τοπαλούδη ενδεχομένως σήμερα να ζούσε. «Δεν υπάρχει συναίνεση στο θάνατο. Για να κάνει κάποιος αυτά τα πράγματα δεν είναι μόνο ο δόλος του να κάνει σεξ. Είναι κάτι που εκφεύγει ακόμη και της ακραίας ανθρώπινης συμπεριφοράς. Μου δίνει την εντύπωση ότι ο δράστης το θεωρεί την σωστή πρακτική και δεν είναι κάτι που λέμε ότι έχει ξεφύγει» εξήγησε και επεσήμανε ότι «η μετακίνηση του σώματος δεν θα ήταν ομαλή. Το σώμα της θα είχε προσκρούσει κάπου. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το σώμα μεταφέρθηκε βιαίως, δεν υπάρχει αυτό το τραβολόγημα».

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι υπήρξαν συγκεκριμένα σημάδια και τραύματα στον τράχηλο που οδήγησαν σε περαιτέρω διερεύνηση, αφού ένα εξ αυτών ήταν «απολύτως συμβατό με προσπάθεια στραγγαλισμού του θύματος».

Εισαγγελέας: Αυτά τα ευρήματα συνηγορούν σε συναινετική σεξουαλική πράξη με το θύμα όπως λένε οι κατηγορούμενοι;

Μάρτυρας: Δεν υπάρχει συναίνεση στο θάνατο. (…) Οποιαδήποτε συναίνεση και να υπήρχε δεν υπάρχει περίπτωση να κάλυπτε αυτά που έγιναν μετά.

Η δίκη συνεχίζεται στις 31 Ιανουαρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα