Δίκη Χρυσής Αυγής: Έκθετος ο Μιχαλολιάκος – “Ήξεραν από το βράδυ”, λέει ο Μίχος για τον φόνο Φύσσα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Έκθετος ο Μιχαλολιάκος – “Ήξεραν από το βράδυ”, λέει ο Μίχος για τον φόνο Φύσσα
Στιγμιότυπο από την μεταγωγή των βουλευτών και των στελεχών της Χρυσής Αυγής στον Εισαγγελέα (Φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Εν μέσω χειροκροτημάτων διέκοψε η απολογία του Νικ. Μίχου, καθώς οι συνήγοροι υπεράσπισης διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους. Ο πρώην βουλευτής υποστήριξε ότι ο Νικ. Μιχαλολιάκος ήξερε από το βράδυ για τη δολοφονία του Π. Φύσσα.

Σε … ενδοοικογενειακό καβγά εξελίχθηκε η απολογία του πρώην βουλευτή Νίκ. Μίχου, ο οποίος «έδωσε» εν πολλοίς τους πρώην συναδέλφους του. Ο κατηγορούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής είπε ότι ο Νικ. Μιχαλολιάκος ήταν ενήμερος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήδη από το βράδυ, καθώς «τα τηλέφωνα έσπασαν». Ωστόσο, ήταν οι ιδεολογικές διαφορές που οδήγησαν τους συνηγόρους Μίχου και Μιχαλολιάκου να τσακώνονται κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης -υπό το φόντο χειροκροτημάτων του ακροατηρίου- με τον πρώτο να αποκαλεί “φασιστάκο” συνάδελφό του και το δεύτερο να τον αποκαλεί “ηλίθιο”.

Φραστικό επεισόδιο μεταξύ του συνηγόρου υπεράσπισης του Νίκου Μίχου και των συνηγόρων υπεράσπισης των υπολοίπων κατηγορουμένων. Eurokinissi

Ο Νίκος Μίχος, που έχει ανεξαρτητοποιηθεί από τη Χρυσή Αυγή από το 2017, παρέμεινε στη γραμμή της «σκευωρίας» επικαλούμενος την εμπλοκή του Τ. Μπαλτάκου, πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά, καταλήγοντας: «Εκμεταλλεύτηκαν το φόνο, που είναι καταδικαστέος, και έστησαν μια σκευωρία, ύστερα από την άνοδο που είχε η Χρυσή Αυγή».

Φραστικό επεισόδιο μεταξύ του συνηγόρου υπεράσπισης του Νίκου Μίχου και των συνηγόρων υπεράσπισης των υπολοίπων κατηγορουμένων. Eurokinissi

 

Ο κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης περιέγραψε όσα συνέβησαν το βράδυ της δολοφονίας, «αδειάζοντας» τη συγκατηγορούμενή του, Ελένη Ζαρούλια, η οποία είχε πει ότι ο σύζυγός της Νικ. Μιχαλολιάκος, είχε ενημερωθεί για το συμβάν την επόμενη ημέρα το μεσημέρι. Μάλιστα, απέδωσε ευθύνες στο γενικό γραμματέα του κόμματος καθώς άργησε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη, ενώ δεν προχώρησε σε διαγραφές όπως όφειλε. «Βγήκε μια μέρα ο Μιχαλολιάκος και ανέλαβε την πολιτική ευθύνη χωρίς να ξέρουμε τίποτα. Έπρεπε να την αναλάβει και να προχωρήσουμε σε διαγραφές. Αυτός το έκανε προεκλογικά, μόνος του, σε λάθος χρόνο και χωρίς διαγραφές» ανέφερε.

Πρόεδρος: Ποιός σας ενημέρωσε για τον Φύσσα;

Κατηγορούμενος: Είχα μιλήσει εκείνη τη νύχτα με όλους. Ο Παναγιώταρος ήταν; Ο Λαγός; Θυμάμαι με εκείνον που μίλησα έβριζε θεούς και δαίμονες.

Πρόεδρος: Και ο αρχηγός;

Κατηγορούμενος: Αν θυμάμαι καλά μου είπε ότι μίλησε με τον Μιχαλολιάκο και έβριζε κι εκείνος. Είχε γίνει χαμός σας λέω. Οι πάντες έβριζαν. Ρώτησα ‘ποιός το έκανε ρε Γιάννη;’ Αυτός ο ηλίθιος, αυτός ο γελοίος, μου είπε.

Πρόεδρος: Τον ήξερε δηλαδή;

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω….

Αναφορικά με τη δολοφονία του Π. Φύσσα είπε:

«Την ημέρα της δολοφονίας ήμουν στην Εύβοια. Με πήραν και μου είπαν ότι έγινε ένα περιςτατικό με κάποιο Ρουπακιά, τον οποίο δεν ήξερα. Πέσαμε όλοι από τα σύννεφα. Όλοι βρίζαμε. Έγινε ένα μπάχαλο εκείνο το βράδυ. Ξυπνήσαμε και δεν ξεραμε τι είχε συμβεί. Ήταν αισχρό. Όσο πολιτικός αντίπαλος κι αν είσαι με κάποιον δεν κανεις τέτοιο πράγμα. Το καταδικάσαμε. Δεν ξέραμε τι έχει γίνει. Μας είπαν στην αρχή για καβγά στο ποδόσφαιρο, μετά ειπαν ότι είχαν προηγούμενα, αλλά ότι και να ήταν το καταδικάσαμε όλοι. Είχαμε τρελαθεί όλοι γιατί ήταν το κόμμα σε άνοδο και θα έπεφτε από τέτοιο πράγμα. Ήταν χοντρό για εμάς. Μας στοίχισε πολύ». Μάλιστα, κατονόμασε ως εμπλεκόμενη την Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας, καταλήγοντας: «δεν γίνεται για μια χούφτα ανθρώπους να καταδικαστούμε όλοι», ενώ πρόσθεσε ότι: «μετά το Φύσσα πιστεύω έπρεπε να διαγραφούν οι υπεύθυνοι της τοπικής. Μας είχαν πει ότι μόλις βγει ο αρχηγός από την φυλακή θα γίνουν όσα πρέπει. Μας ζητούσαν να είμαστε ήρεμοι και να περιμένουμε».

Ο Νικ. Μίχος επέμεινε ότι ο ίδιος δεν έλαβε ποτέ κάποια εντολή, «δείχνοντας» την ίδια ώρα το πολιτικό συμβούλιο. Όπως κατέθεσε, «εντολή δεν δόθηκε καμία. Σε εμένα και στην τοπική μου (σ.σ. στην Εύβοια) έλεγαν να είναι όλα ήρεμα και ωραία. Τώρα τί ειχε συζητηθεί στο πολιτικό συμβούλιο δεν μπορώ να το ξέρω, μόνο όσοι συμμετείχαν μπορεί αν έχουν εικόνα». Τέλος, αναφέρθηκε στα οικονομικά του κόμματος, καθώς αναρωτήθηκε πού πήγαιναν τα χρήματα από τοα συνδρομές. «Υπήρχαν έσοδα. Δεν ήταν κακό να ξέρουμε που πάνε τα χρήματα. Εγώ μίλησα, αλλά αντιδρούσαν πολλοί. Έγιναν και αλλά περιστατικά και είπα τέλος φεύγω. Δε δουλεύαμε καλά σαν κόμμα, αξιοκρατικά».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα