Δήμος Αθηναίων: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Διαβάζεται σε 1'
Ζέστη στην Αθήνα
Ζέστη στην Αθήνα (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ /EUROKINISSI)

Επιπλέον μέτρα ασφαλείας από τον Δήμο Αθηναίων λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιά. Σε επιφυλακή όλες οι υπηρεσίες του δήμου.

Επιπλέον μέτρα προστασίας λαμβάνει από σήμερα τα μεσάνυχτα ο Δήμος Αθηναίων καθώς προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4).

Όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου (Πράσινο, Καθαριότητα, Δημοτική Αστυνομία και αυτοτελές τμήμα Πολιτικής Προστασίας) θα βρίσκονται σε επιφυλακή με περιπολίες όλο το 24ωρο.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αθηναίων, θα φυλάσσονται όλοι οι μεγάλοι χώροι πρασίνου της πόλης (λόφοι Λυκαβηττού, Στρέφη, Φιλοπάππου, Τουρκοβούνια, Ιλίσια, κλπ). Επίσης, υδροφόρες θα είναι διαθέσιμες ώστε να βοηθήσουν το έργο της Πυροσβεστικής σε περίπτωση ανάγκης.

Η Δημοτική Αστυνομία θα ελέγχει με drones τις περιοχές πρασίνου της Αθήνας, προκειμένου να ενημερώσει την Πυροσβεστική όπου κριθεί αναγκαίο.

Ο Δήμος Αθηναίων καλεί τους πολίτες και τους φορείς να είναι πολύ προσεκτικοί και σε περίπτωση οποιουδήποτε κινδύνου αντιληφθούν, να επικοινωνούν με το 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο), το οποίο είναι σε 24ωρη λειτουργία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα