Δολοφονία Καραϊβάζ: Το κατάστημα που προμηθεύτηκαν τα τηλέφωνα οι εκτελεστές ολοκληρώνει το “παζλ”

Δολοφονία Καραϊβάζ: Το κατάστημα που προμηθεύτηκαν τα τηλέφωνα οι εκτελεστές ολοκληρώνει το “παζλ”
Γιώργος Καραϊβάζ Glomex

Πρόκειται για ένα κατάστημα στους Αμπελόκηπους ο ιδιοκτήτης του οποίου φέρεται να διατηρούσε φιλικές επαφές με δύο από τους πέντε που μνημονεύονται στην δικογραφία για τη δολοφονία Καραϊβάζ.

Πλήθος στοιχείων και πληροφοριών, που αποτελούν σκόρπια κομμάτια ενός πολυσύνθετου παζλ, υπάρχουν στην υπόθεση της δολοφονίας του Αστυνομικού Συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ, που διεπράχθη στις 9 Απριλίου 2021.

Αυτά πλέον όμως τα κομμάτια κουμπώνουν το ένα δίπλα στο άλλο και η δικογραφία που σχηματίστηκε και παραδόθηκε στην Εισαγγελία, θεωρούν βέβαιο οι αστυνομικοί που ασχολήθηκαν μέρα και νύχτα επί δύο χρόνια, πως θα βοηθήσει τον Ανακριτή να προβεί στις επόμενες ενέργειές του.

Παράλληλα όμως, συνεχίζουν και εκείνοι την έρευνα τους και περιμένουν να δουν τι θα προκύψει και από την συνεργασία με την Europol για την ανάκτηση κωδικοποιημένων συνομιλιών, ώστε σταδιακά να οδηγηθεί η υπόθεση στην πλήρη εξιχνίασή της.

Σημαντικό κομμάτι αυτού του παζλ αποτέλεσε και ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στους Αμπελόκηπους, του οποίου ιδιοκτήτης είναι ένας Έλληνας, ο οποίος φέρεται να διατηρεί επαφές και να έχει τηλεφωνικές συνομιλίες με τους δύο από τα πέντε άτομα που μνημονεύονται στην δικογραφία.

Συγκεκριμένα, έναν από τους ασύλληπτους της επιχειρησιακής ομάδας και τον αρχηγό της συμμορίας, ο οποίος πιστεύουν οι Αρχές αλλά δεν μπορούν να αποδείξουν ακόμη, πως ενορχήστρωσε την εκτέλεση του δημοσιογράφου.

Από το δικό του κατάστημα προμηθεύτηκαν οι κακοποιοί τα «δραστικά» τηλέφωνα, στα οποία έβαλαν sim με «πακιστανικούς» αριθμούς, που χρησιμοποίησαν σε αυτή την δολοφονία και στην παρακολούθηση που προηγήθηκε, για να αποφύγουν να χρησιμοποιήσουν άλλα τηλέφωνα που είχαν και θεωρούσαν πως ήταν ήδη «καμένα».

Όταν μάλιστα οι αστυνομικοί ανακάλυψαν πως ο καταστηματάρχης είχε μιλήσει στο τηλέφωνο με τον έναν από τους τέσσερις της επιχειρησιακής ομάδας, που θεωρείται και δεξί χέρι του «Νονού», εκείνος απάντησε στους αστυνομικούς με απόλυτο κυνισμό πως τον κάλεσε για τον «ξεματιάσει»…

Στίγματα κινητής και πάνω από 300 βίντεο οδήγησαν στην χαρτογράφηση των κινήσεων των εκτελεστών

Τα τηλέφωνα αυτά όμως πρόδωσαν ουσιαστικά την παρουσία των τεσσάρων της επιχειρησιακής ομάδας στον Άλιμο, αφού εκεί τα απενεργοποίησαν και τις δύο ημέρες, δηλαδή και την προηγούμενη της παρακολούθησης και την επόμενη της εκτέλεσης.

Μάλιστα, όταν οι αστυνομικοί μετά από έναν χρόνο ανάλυσης περισσότερων από 300 βιντεοληπτικών υλικών συνέθεσαν καρέ-καρέ από όλες αυτές τις διαφορετικές κάμερες την πορεία του σκούτερ και του βαν της εταιρείας καθαρισμού, τα στίγματα αυτών των «δραστικών» τηλεφώνων συμφωνούσαν απόλυτα με τις διαδρομές παρακολούθησης από το τηλεοπτικό στούντιο που εργαζόταν ο δημοσιογράφος έως το σπίτι του στον Άλιμο.

Την προηγούμενη ημέρα από εκείνη της εκτέλεσης εκτιμάται πως είτε έκαναν πρόβα για την επόμενη ημέρα είτε αν είχαν την ευκαιρία θα εκτελούσαν επί τόπου τον Γιώργο Καραϊβάζ, με την διαφορά ότι αυτό δεν κατέστη δυνατό εκείνη την ημέρα καθώς ο στόχος τους είχε επιστρέψει μισή ώρα νωρίτερα στο σπίτι του.

Το βαν πρόδωσε τον μεγαλύτερο από τα δύο αδέρφια από την Μάνη που συνελήφθησαν με εντάλματα, στον οποίο ουσιαστικά ανήκε η εταιρεία καθαρισμού στη Νίκαια και το εταιρικό αυτοκίνητο, αλλά για πλήθος λόγων είχε βάλει να φαίνεται ως νόμιμη ιδιοκτήτρια η σύντροφός του.

Η χαρτογράφηση μετά από πολύμηνες έρευνες ολοκληρώθηκε, κάθε κομμάτι του παζλ μπήκε στη θέση του και έτσι αυτή η δικογραφία κατέστη δυνατόν να παραδοθεί στη Δικαιοσύνη για τις περαιτέρω ενέργειες, μέσω των οποίων εκτιμάται πως θα προκύψουν στοιχεία πιθανόν και για άλλες δολοφονίες εκτός του πυγμάχου Κοντογιώργη, που είχαν προηγηθεί στον πόλεμο της Μαφίας και ίσως χτυπήματα που προετοιμάζονταν να γίνουν.

Σημειώνεται, ότι ο μικρότερος αδερφός από τους συλληφθέντες Μανιάτες προσπάθησε μετά την δολοφονία Καραϊβάζ, στον Ασπρόπυργο όπου κατέληξαν και άνοιξαν πλέον τα παλιότερα τηλέφωνά τους, να δημιουργήσει άλλοθι με ανάρτηση φωτογραφιών στα social media, κάτι που δεν τον βοήθησε όμως αφού οι αστυνομικοί είχαν «κλειδώσει» την παρουσία του στον χώρο του εγκλήματος και μάλιστα θεωρούν πως ήταν ο εκτελεστής, όπως του αποδίδουν την ίδια κατηγορία και για την δολοφονία Κοντογιώργη στο Γαλάτσι.

Κατά την διαφυγή τους μάλιστα από την γειτονιά του δολοφονημένου πλέον δημοσιογράφου, περίπου στα 300 μέτρα, ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας που εκτιμούν οι Αρχές πως ήταν ο 40χρονος κατηγορούμενος, επιβιβάστηκε στο βαν του αδερφού του και διέφυγαν όλοι μαζί προς την Δυτική Αττική.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα