Δολοφονία Βάγιας Νέστορα: Απολογούνται σήμερα οι τρεις συλληφθέντες

Διαβάζεται σε 3'
Δολοφονία Βάγιας Νέστορα: Απολογούνται σήμερα οι τρεις συλληφθέντες
Στα δικαστήριαοι κατηγορούμενοι για τις εμπρηστικές επιθέσεις και τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα στη Θεσσαλονίκη Eurokinissi

Στην ανακρίτρια οι τρεις κατηγορούμενοι για τη φονική εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα.

Εξηγήσεις ενώπιον της ανακρίτριας αναμένεται να δώσουν σήμερα, Τρίτη (14/07), οι τρεις συλληφθέντες για την εμπρηστική υπόθεση στο σπίτι της πολιτεύτριας της Νέας Δημοκρατίας, Αφροδίτης Νέστορα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της μητέρας της, Βάγιας, την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με τη Voria.gr, σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, τρομοκρατική οργάνωση, έκρηξη, εμπρησμό και για παράβαση του νόμου περί όπλων, που περιλαμβάνει και την κατοχή εκρηκτικών.

Ως φυσικοί αυτουργοί της φονικής επίθεσης έχουν συλληφθεί ο 29χρονος και η 26χρονη, ενώ ο 24χρονος συγκατηγορούμενός τους φέρεται ότι παραχώρησε το σπίτι, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως ορμητήριο και κρησφύγετο, πριν και μετά την επίθεση.

Όπως και το Σάββατο, που οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα, έτσι και σήμερα, αλληλέγγυοι αναμένεται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11:00 έξω από το δικαστικό μέγαρο για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους συλληφθέντες.Την περασμένη Παρασκευή, μία ημέρα μετά την κηδεία της Βάγιας Νέστορα, η Αντιτρομοκρατική έκανε ευρείας κλίμακα επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν δύο άτομα στη Θεσσαλονίκη και μια 26χρονη γυναίκα, η οποία φέρεται να ταξίδεψε εκεί μετά το συμβάν.

Στο μικροσκόπιο το σχεδιάγραμμα για την Τροχαία και μια ομπρέλα

Σχεδιάγραμμα με την διαδρομή για την Τροχαία Θεσσαλονίκης κατέσχεσαν, μεταξύ άλλων, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής στις κατ’ οίκον έρευνες των συλληφθέντων για την φονική εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα και συγκεκριμένα στην οικία που διέμενε ο 29χρονος. Αυτό το στοιχείο εξετάζεται αν σημαίνει και πιθανή, μελλοντική επίθεση στην συγκεκριμένη αστυνομική υπηρεσία.

Ένα εξίσου σημαντικό εύρημα είναι η ομπρέλα που βρέθηκε στις κατ’ οίκον έρευνες. Ο 29χρονος και η 26χρονη, κατά τις κατοπτεύσεις στη γειτονιά της οικογένειας Νέστορα, χρησιμοποίησαν την συγκεκριμένη ομπρέλα για να κρύψουν τα πρόσωπά τους από κάμερες και πλέον εξετάζεται αν είναι υπεύθυνοι και για τυχόν άλλες εμπρηστικές επιθέσεις που είχαν προηγηθεί στην πόλη, όπως σε βάρος βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας τον Ιούνιο του 2025, όταν και εκεί οι δράστες είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά τους με μία ομπρέλα.

Τα ψηφιακά πειστήρια

Οι έρευνες επικεντρώνονται επίσης στα κινητά τηλέφωνα και ψηφιακά πειστήρια, που προσπάθησαν να ξεφορτωθούν οι συλληφθέντες.

Ο 29χρονος, μάλιστα, πέταξε το κινητό του τηλέφωνο από το μπαλκόνι όταν αντιλήφθηκε την έφοδο των αντρών της Αντιτρομοκρατικής, χωρίς αυτό τελικά να σπάσει, και βρέθηκε στην κατοχή των Αρχών.

Πλέον, η υπόθεση περνάει στην κύρια ανάκριση και αναμένεται να εκδοθεί το απαραίτητο βούλευμα για την ανάλυση στα εγκληματολογικά εργαστήρια, που ίσως οδηγήσει τόσο στους τρεις δράστες των άλλων δύο εμπρηστικών επιθέσεων όσο και στον εντολέα τους. Τα βλέμματα συγκεντρώνονται γύρω από το ηγετικό στέλεχος της «Αναρχικής Δράσης», για συμμετοχή στην οποία είχε συλληφθεί στο παρελθόν και η 26χρονη.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα