ΔΟΥ Χαλκίδας: Συνελήφθησαν η διευθύντρια και τέσσερις υπάλληλοι

Διαβάζεται σε 2'
ΔΟΥ Χαλκίδας: Συνελήφθησαν η διευθύντρια και τέσσερις υπάλληλοι
ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗ

Μετά από καταγγελία, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω η διευθύντρια, ο υποδιευθυντής, 3 υπάλληλοι της ΔΟΥ καθώς και δύο ιδιώτες.

Στη σύλληψη της διευθύντριας, του υποδιευθυντή και τριών ακόμα υπάλληλοι της ΔΟΥ Χαλκίδας, οι οποίοι φέρονται να είχαν στήσει μια “καλοκουρδισμένη” επιχείρηση διαφθοράς μέσα στην εφορία, προχώρησαν την Τρίτη (22/05) οι αρχές.

Στη δικογραφία που σχηματίζεται φέρεται αρχηγός και υπαρχηγός του κυκλώματος να ήταν η διευθύντρια και ο υποδιευθυντής.

Πώς δρούσαν

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες από την έρευνα των Αρχών, προκύπτει ότι ζητούσαν εκβιαστικά χρήματα από φορολογούμενους είτε για να προχωρήσουν τις διαδικασίες επιστροφής φόρου, είτε για να μην επιβάλουν αυστηρά πρόστιμα.

Μαζί με τους πέντε υπαλλήλους έχουν συλληφθεί και δύο ακόμη ιδιώτες, ένας λογιστής και μια διαχειρίστρια οικονομικών, που συνεργάζονταν με το κύκλωμα της εφορίας.

Υπολογίζεται ότι τα θύματά τους ανέρχονται τουλάχιστον σε 17: Πρόκειται κυρίως για επιχειρηματίες από τη Χαλκίδα, οι οποίοι φέρονται να είχαν φορολογικές εκκρεμότητες.

ΕΛ.ΑΣ

Οι αστυνομικοί εντόπισαν επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην αρτοποιία, από τον οποίο το κύκλωμα ζήτησε 20.000 προκειμένου να διευθετήσει τις εκκρεμότητές του. Εκείνος τους έδωσε 10.000 και στη συνέχεια οι αστυνομικοί τον εντόπισαν την ώρα που κατευθυνόταν να παραδώσει και δεύτερο φάκελο με χρήματα. Σε κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι της διευθύντριας, οι αστυνομικοί εντόπισαν άλλα 40.000 ευρώ κι ένα σημειωματάριο από 2020 με όλο το payroll του κυκλώματος, το οποίο τους βοήθησε να ταυτοποιήσουν και τα υπόλοιπα μέλη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται και για άλλα πρόσωπα.

Σε προσωρινή αργία

Την ίδια στιγμή, οι συλληφθέντες υπάλληλοι τέθηκαν σε προσωρινή αργία. Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, ενώ διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα