Έφυγε από τη ζωή ιερέας, μάρτυρας υπεράσπισης στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου

Έφυγε από τη ζωή ιερέας, μάρτυρας υπεράσπισης στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου
Εκκλησία (Φωτο αρχείου) EUROKINISSI

Ο 49χρονος πατήρ Ιγνάτιος, βασικός μάρτυρας για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», εντοπίστηκε νεκρός από παθολογικά αίτια.

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 49 ετών, ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Ζακάκης, ο οποίος ήταν φίλος και συνεργάτης του πατρός Αντωνίου που εμπλέκεται σε υποθέσεις ασέλγειας στην Κιβωτό του Κόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας ekklisiaonline.gr, ο θάνατος του ιερέα οφείλεται σε ανακοπή καρδιάς.

Σημειώνεται ότι ο αποθανών ήταν μάρτυρας υπερασπίσεως του πατρός Αντωνίου.

Στο παρελθόν, είχε τοποθετηθεί για το έργο της Κιβωτού όλα αυτά τα χρόνια, τη στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος προς το πρόσωπο του πατρός Αντώνιου και ανέλυσε τις διαδικασίες που θα ακολουθήσει η Εκκλησία σε περίπτωση απόφασης για προφυλάκισης του δεύτερου.

Σημειώνεται πως, προ ημερών, μετά από πολύωρη διαδικασία ο πατήρ Αντώνιος κρίθηκε προσωρινά ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων, ενώ σύμφωνα με τους συνηγόρους του για την υπόθεση των καταγγελιών για ασέλγεια σε βάρος δύο τροφίμων σε δομές της Κιβωτού “αναμένεται πλέον το απαλλακτικό βούλευμα”.

Ανακρίτρια και Εισαγγελέας αποφάσισαν ότι ο κατηγορούμενος για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, που αφορά έναν 15χρονο και έναν 19χρονο, θα αφεθεί μετά την απολογία του ελεύθερος με την επιβολή των όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα και χρηματική εγγύηση 10 χιλιάδων ευρώ.

Ο πατήρ Αντώνιος ενώπιον της δικαστικής λειτουργού φαίνεται να κινήθηκε στην γραμμή της “αναξιοπιστίας” των δύο αγοριών που τον κατήγγειλαν.

Ο κατηγορούμενος που αρνείται την κατηγορία παρέδωσε στην δικαστική λειτουργό πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα με το οποίο φαίνεται να ισχυρίστηκε στην Ανακρίτρια πως η όλη υπόθεση αφορά ανυπόστατες κατηγορίες που εξυπηρετούν συμφέροντα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα