Έγκλημα στο Αίγιο: Τα σενάρια αλλοίωσης στοιχείων και τα “χαμένα” ίχνη στο μικροσκόπιο των Αρχών

Διαβάζεται σε 2'
Έγκλημα στο Αίγιο: Τα σενάρια αλλοίωσης στοιχείων και τα “χαμένα” ίχνη στο μικροσκόπιο των Αρχών
Νεκροί στο σπίτι τους εντοπίστηκαν 54χρονη και ο γιος της, στην Αιγιάλεια INTIME

Σοβαρά ερωτήματα για πιθανή αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος μετά τη διπλή δολοφονία στο Αίγιο εξετάζουν οι αρχές, με ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. να “χτενίζει” εκ νέου τον χώρο αναζητώντας κρίσιμα στοιχεία και εξαφανισμένα πειστήρια.

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών βρίσκεται το ενδεχόμενο οργανωμένης προσπάθειας αλλοίωσης της σκηνής του διπλού φονικού στο Αίγιο, καθώς οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και επαναλαμβανόμενους ελέγχους στον χώρο του εγκλήματος.

Επτά ημέρες μετά την υπόθεση, ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έχει επιστρέψει στο σημείο, πραγματοποιώντας εξονυχιστική έρευνα με τη χρήση ειδικών τεχνικών και εξοπλισμού για τον εντοπισμό τυχόν «σβησμένων» ιχνών. Στο επίκεντρο βρίσκονται ενδείξεις χρήσης καθαριστικών ουσιών, καθώς και αντικείμενα που δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι ερευνητές επιχειρούν να απαντήσουν στο ερώτημα αν υπήρξε συντονισμένη προσπάθεια εξαφάνισης αποδεικτικών στοιχείων και ποιος ενδεχομένως θα είχε κίνητρο να αλλοιώσει τη σκηνή του εγκλήματος. Παράλληλα, συνεχίζονται έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό του σπασμένου κινητού τηλεφώνου της 54χρονης, αλλά και για τυχόν βιολογικό υλικό.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι πρώτοι αστυνομικοί που έφτασαν στο σπίτι αντίκρισαν εικόνα που δεν παρέπεμπε σε τυπική σκηνή τόσο βίαιου εγκλήματος, ενώ καταγράφηκε έντονη οσμή καθαριστικών. Την ίδια ώρα, δεν εντοπίστηκαν βασικά αντικείμενα καθαρισμού, γεγονός που ενισχύει τις υποψίες των αρχών.

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης αναμένεται να έχει η κατάθεση του γείτονα και φίλου του 65χρονου Ιταλού, ο οποίος ήταν ο πρώτος που έφτασε στο σημείο μετά το τηλεφώνημά του τα ξημερώματα της 9ης Ιουνίου 2026.

Ο ίδιος κάλεσε την αστυνομία όταν αντίκρισε τις δύο σορούς και τον 65χρονο σε κατάσταση σοκ, με τον κατηγορούμενο να επιμένει μέχρι σήμερα στην αθωότητά του, ζητώντας μέσω των συνηγόρων του περαιτέρω ελέγχους ακόμη και στους ιατρικούς φακέλους των θυμάτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα