Έγκλημα στο Blue Horizon: Απεργία των ναυτικών για τον Αντώνη – Δεμένα τα πλοία στη λιμάνια την Τετάρτη

Έγκλημα στο Blue Horizon: Απεργία των ναυτικών για τον Αντώνη – Δεμένα τα πλοία στη λιμάνια την Τετάρτη
Δεμένα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά eurokinissi

Απεργία των ναυτικών για το έγκλημα στο Blue Horizon θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη και η ώρα έναρξης είναι 00:01 π.μ. και η ώρα λήξης 23:59 μ.μ.

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία ναυτεργατών στις 13/9 για τον 36χρονο Αντώνη Καρυώτη, υπόθεση για την οποία κατηγορούνται για δολοφονία με ενδεχόμενο δόλο μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, κατεβαίνουν η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ)

Η απεργία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη και η ώρα έναρξης είναι 00:01 π.μ. και η ώρα λήξης 23:59 μ.μ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία: «Η Πολιτεία οφείλει και πρέπει να λάβει άμεσα και χωρίς καμία αναβολή όλα τα απαραίτητα μέτρα που σκοπό έχουν την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Οι Έλληνες Ναυτικοί, τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους διεθνείς πλόες είναι παραδείγματα προς μίμηση για την ναυτοσύνη τους και για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Αυτός είναι διαχρονικά ο Έλληνας Ναυτικός και δεν είναι ανεκτό με αφορμή το τραγικό αυτό συμβάν και την επιλογή που έκαναν οι εμπλεκόμενοι σε αυτό, να κατηγορούνται και να στοχοποιούνται συλλήβδην όλοι οι Έλληνες Ναυτικοί».

Από την πλευρά της η ΠΕΝΕΝ σημειώνει: «Η εγκληματική ενέργεια που σημειώθηκε από μεμονωμένα άτομα στο «Blue Horizon» και είχε ως αποτέλεσμα το φρικτό θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο. Τα όσα διαδραματίστηκαν στον καταπέλτη του πλοίου συνιστούν όνειδος για αυτούς που συνετέλεσαν στην αποτρόπαια αυτή πράξη. Από την αρχή καταδικάσαμε αυτή την ειδεχθή εγκληματική ενέργεια και τονίσαμε την ανάγκη όλοι οι υπεύθυνοι να πληρώσουν με την ανώτερη των ποινών για τις πράξεις τους.

Ταυτόχρονα καταγγείλαμε την εταιρία “Blue Star Ferries” όπως και όλες εκείνες τις εταιρίες που συστηματικά και επαναλαμβανόμενα παραβιάζουν την ισχύουσα νομοθεσία θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών, των Ναυτεργατών και των ίδιων των πλοίων! Επισημάναμε τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, του ΥΕΝ και των Λιμενικών Αρχών οι οποίες εξολοκλήρου ευθύνονται για την καταστρατήγηση της νομοθεσίας στην ασφάλεια των πλοίων και των Ναυτεργατικών δικαιωμάτων. Από την άλλη θεωρούμε αβάσιμο και παντελώς άδικο μέσα από αυτό το τραγικό περιστατικό να «τσουβαλιαστεί» και να ταυτιστεί ένας ολόκληρος κλάδος με αυτή την ενέργεια.

Η απεργία δε έχει σκοπό μόνο να διαχωρίσει ο Ναυτεργατικός κόσμος την θέση του από αυτό το ειδεχθές έγκλημα, αλλά ταυτόχρονα να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια στα πλοία, στη ναυσιπλοΐα και την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα! Καλούμε τα μέλη μας και όλους τους Ναυτεργάτες να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία και να συμβάλουν στην καθολική συμμετοχή και επιτυχία της».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα