Έγκλημα στο Κιλκίς: Τι ισχυρίζονται οι κατηγορούμενοι

Διαβάζεται σε 2'
Η αστυνομία περνάει χειροπέδες σε έναν καταζητούμενο
ISTOCK

Οι ισχυρισμοί και το σχέδιο των τριών που προσπάθησαν να ληστέψουν τον κτηνοτρόφο στις Μουριές του Κιλκίς. Τι υποστήριξε ο 54χρονος που σκότωσε τον 45χρονο.

Στις Μουριές του Κιλκίς ένας κτηνοτρόφος πυροβόλησε και σκότωσε 45χρονο, ο οποίος μαζί με άλλα τρία άτομα και προσπάθησαν να εισβάλουν στην κτηνοτροφική  μονάδα του.

Η εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε βάρος του 54χρονου κτηνοτρόφου για ανθρωποκτονία με δόλο, ενώ για τους άλλους τρεις για απόπειρα ληστείας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 54χρονος ισχυρίζεται ότι ήταν σε κατάσταση άμυνας και ότι οι τέσσερις που πήγαν αργά το βράδυ στην κτηνοτροφική του μονάδα, δηλαδή ο 45χρονος που έπεσε νεκρός από τα πυρά, ένας 38χρονος, ο 15χρονος γιος του και ο 16χρονος φίλος του γιου του, πήγαν εκεί με σκοπό να του αποσπάσουν χρήματα.

Αυτό που αναφέρεται στη δικογραφία και προκύπτει από την κατάθεση του 15χρονου, είναι ότι η ομάδα των τεσσάρων είχε σκοπό να παρασύρει τον κτηνοτρόφο έξω από το δωμάτιο του στην κτηνοτροφική μονάδα και κάποιος να πάει μέσα και να πάρει όσα χρήματα βρει. Σύμφωνα με όσα είπε ο 15χρονος, θα τον παρέσερναν λέγοντας ότι έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά την αδερφή του και έτσι θα τον έβγαζαν έξω να του ζητήσουν εξηγήσεις, ενώ ταυτόχρονα θα του έπαιρναν τα λεφτά.

Πριν το αιματηρό επεισόδιο φαίνεται ότι οι δύο πλευρές είχαν λεκτική αντιπαράθεση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα