Εξιχνιάσθηκαν άλλες 7 διαρρήξεις της συμμορίας του Ολυμπιονίκη Αφταντίλ Ξανθόπουλου

Εξιχνιάσθηκαν άλλες 7 διαρρήξεις της συμμορίας του Ολυμπιονίκη Αφταντίλ Ξανθόπουλου

Συνολικά πλέον ο πρώην Ολυμπιονίκης και η συμμορία του με τις Γεωργιανές νοσοκόμες που «στρατολογούσε» είναι υπεύθυνοι για 14 διαρρήξεις και δύο ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων

Σοκ είχε προκαλέσει τον περασμένο Φεβρουάριο στον κόσμο του πρωταθλητισμού στην Πάλη, το άκουσμα της είδησης, πως ο «εγκέφαλος» της σπείρας Γεωργιανών ληστών με την βοήθεια οικιακών βοηθών σε βάρος ηλικιωμένων ήταν ο 5ος Ολυμπιονίκης της Πάλης, στο Σίδνεϊ, Αφταντίλ Ξανθόπουλος. Από τη συνεχιζόμενη έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, εξακριβώθηκε ότι την τελευταία τετραετία τα μέλη της σπείρας είχαν διαπράξει επιπλέον επτά διαρρήξεις και κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συν τις αρχικά επτά διαρρήξεις και δύο ληστείες.

Πρόκειται για την ομάδα, στην οποία είχαν ενταχθεί ως μέλη γυναίκες, επίσης Γεωργιανής καταγωγής, οι οποίες εργαζόμενες ως οικιακές βοηθοί ή αποκλειστικές νοσοκόμες, εκμαίευαν πληροφορίες από τους παθόντες, τις οποίες στη συνέχεια παρείχαν στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας για να διευκολύνουν τη δράση τους. Πιο συγκεκριμένα, μέλη της ομάδας κινούνταν σε μπαρ που λειτουργούσαν ή σύχναζαν ομοεθνείς τους, αναζητούσαν γυναίκες που εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί σε κατοικίες ηλικιωμένων, ως αποκλειστικές νοσοκόμες και τις στρατολογούσαν σαν μέλη της οργάνωσής τους και από εκείνες φρόντιζαν να αποκομίζουν πληροφορίες για τις κινήσεις των ιδιοκτητών και την οικονομική τους επιφάνεια. 

Το Φεβρουάριο, που συνελήφθησαν τα 11 μέλη της σπείρας προέκυψε τότε από την προανάκριση, ότι είχαν διαπράξει 7 διαρρήξεις και τουλάχιστον δύο ληστείες. Στη μία περίπτωση, με χρήση υπνωτικών χαπιών στις 19 Ιανουαρίου 2015, σε βάρος 74χρονης στην Αγία Παρασκευή, από το διαμέρισμα της οποίας αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 3.600 ευρώ. Ομοίως, με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή μαχαιριού, δένοντας ηλικιωμένη 83χρονη στην κατοικία της στο Μαρούσι στις 16 Δεκεμβρίου 2014, όπου αφαίρεσαν 2.000 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα