Εκδίδεται στην Ελλάδα η πρωταγωνίστρια του παραδικαστικού κυκλώματος, Αντωνία Ηλία

Διαβάζεται σε 1'
Αντωνία Ηλία
Αντωνία Ηλία EUROKINISSI

Μετά από 13 χρόνια, η Αντωνία Ηλία εκδίδεται από τις βρετανικές αρχές για την εμπλοκή της στο αποκαλούμενο “παραδικαστικό κύκλωμα”.

Την έκδοση της Αντωνίας Ηλία, πρώην δικαστικής λειτουργού εμπλεκόμενης στο αποκαλούμενο «παραδικαστικό κύκλωμα», αποφάσισαν οι βρετανικές αρχές.

Πρόκειται για κατηγορούμενη της υπόθεσης η οποία φυγοδικούσε από το 2005, ενώ το 2011 εντοπίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία. Ωστόσο, και πάλι χρειάστηκαν να περάσουν 13 χρόνια προκειμένου να «ξεμπλοκάρει» η έκδοση της στην Ελλάδα.

Η Αντωνία Ηλία έχει ήδη καταδικαστεί ερήμην ομόφωνα με ποινή κάθειρξης 13 ετών από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα η οποία τελέστηκε στα πλαίσια του παραδικαστικού κυκλώματος.

Η ίδια είχε εντοπιστεί το 2011 στο Μπράιτον της Μεγάλης Βρετανίας, όπου και συνελήφθη. Μέχρι τότε εμφανιζόταν ως Γαλλίδα υπήκοος με το όνομα Αντωνία Ζαμίν, και εργαζόταν σε βρετανικό σχολείο ως καθηγήτρια. Μάλιστα μέχρι τη στιγμή της ταυτοποίησής της, επέμενε ότι δεν έχει καμία σχέση με την Αντωνία Ηλία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα