Ελευσίνα: Ταυτοποιήθηκαν δύο νεαροί για την επίθεση με μαχαίρι σε αντιφασίστα
Διαβάζεται σε 3'
Αναζητούνται από την ΕΛ.ΑΣ οι δράστες της επίθεσης σε αντιφασίστα στην Ελευσίνα. Πρόκειται για δύο νεαρούς, οι οποίοι είναι γνωστοί στις Αρχές και αυτοπροσδιορίζονται ως ακροδεξιοί.
- 09 Οκτωβρίου 2026 10:39
Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της επίθεσης με μαχαίρι στην Ελευσίνα, σε βάρος 32χρονου αντιφασίστα το απόγευμα της Πέμπτης (8/10), επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση ταυτοποίησαν δύο νεαρούς, 22 και 18 ετών, ως τους δράστες της επίθεσης και αναζητούνται.
Πρόκειται για δύο νεαρούς οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού, οι οποίοι είναι γνωστοί στις Αρχές και έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για παράνομη οπλοκατοχή (μαχαίρια). Αυτοπροσδιορίζονται ως ακροδεξιοί, αλλά δεν έχει διαπιστωθεί ακόμη σε ποια ομάδα έχουν ενταχθεί.
Οι δύο δράστες, σύμφωνα με όσα ανέφερε στις Αρχές το θύμα, φέρονται να επιτέθηκαν με αφορμή μία φωτογραφία με τα πρόσωπά τους που είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και, καθώς θεώρησαν ότι το είχε πράξει ο 32χρονος, του επιτέθηκαν. Ωστόσο, ο ίδιος ανέφερε πως δεν είχε «ανεβάσει» εκείνος τις φωτογραφίες, αν και ανήκει στον συγκεκριμένο χώρο.
Το θύμα μεταφέρθηκε με τραύμα στον μηρό, αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας και στη συνέχεια στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά. Σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου, ο τραυματίας φέρει τέμνον τραύμα στο μηρό, ενώ δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη ζωή του.
Το χρονικό
Οπως αποκάλυψε χθες το NEWS24/7, λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα της Πέμπτης ο άνδρας 32 ετών, που ανήκει στον αντιφασιστικό χώρο, έβγαινε από το σπίτι του, όπου τον περίμεναν δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και του επιτέθηκαν με μαχαίρι, τραυματίζοντάς τον σοβαρά.
Τα εν λόγω άτομα, είναι γνωστό στους ανθρώπους της περιοχής, με τους οποίους μίλησε το NEWS24/7, ότι ανήκουν στον χώρο της Ακροδεξιάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν σχέσεις με την νεοναζιστική οργάνωση propatria.
Την ώρα της επίθεσης τα δύο άτομα του είπαν ότι ξέρουν σε ποιο πολιτικό χώρο ανήκει και δήλωσαν την πολιτική τους ταυτότητα, λέγοντας “Ναι, είμαστε φασίστες”.
Τα δύο άτομα πλησίασαν τον άνδρα και τον μαχαίρωσαν και στα δύο πόδια, προκαλώντας του σοβαρά τραύματα, ενώ επιχείρησαν να τον μαχαιρώσουν και στην κοιλιά, χωρίς να τα καταφέρουν.
Εκείνη τη στιγμή, ένας διερχόμενος σταμάτησε να δει τι συμβαίνει, οι δύο άνδρες τράπηκαν σε φυγή και ο περαστικός μετέφερε τον τραυματία στο Κέντρο Υγείας.
Από εκεί, ασθενοφόρο τον μετέφερε στο Τζάνειο Νοσοκομείο, καθώς τα τραύματά του είναι βαθιά.